Kiemelt hírek Makó Színes

Marosvári Attila érvei a fürdőbővítés mellett

– Óriási lehetőséget biztosít a városnak a fürdő bővítése – mondta a makói tévé Fogadóóra című műsorában Marosvári Attila, az egyetlen ellenzéki képviselő, aki szavazatával támogatta a Hagymatikum fejlesztését.

MH – Makó

Ahogy az Makón közismert, a kormány tavaly év végén döntött arról, hogy a Makovecz Program keretében 9,5 milliárd forinttal támogatja a Hagymatikum bővítését, azaz Makovecz Imre eredeti tervei megvalósítását, ha már 6 évvel ezelőtt abból pénzhiány miatt jelentős elemek kimaradtak. Illetve megépülhet egy új szintén Makovecz tervezte uszodakomplexum is.

A bővítéssel kapcsolatos legutolsó testületi ülésen az ellenzéki képviselők közül csak Marosvári Attila (PSZM) szavazta meg a bővítést, Zeitler Ádám (Jobbik), Török Miklós (DK) és Gáspár Sándor (MSZP) tartózkodtak.

Marosvári Attila, aki a Hagymatikum építésekor a város alpolgármestere volt, ezt a makói városi televízióban azzal indokolta, hogy egyetértett azzal az érvvel, hogy ha most van lehetőség hitel nélkül, állami támogatásból megvalósítani ezt a fejlesztést, ráadásul az üzemeltetés egy részébe is hajlandó beszállni az állam, akkor ezt a lehetőséget meg kell ragadni.

Hozzátette, az, hogy a bővítést követően újabb szállodákra lesz szükség, el tudja majd indítani Makót azon az úton, ahogy 10 évvel ezelőtt a korábbi városvezetés elgondolta. – Számomra óriási öröm, hogy látom továbbépülni azt a fejlesztést, amire mi akkor rátettük a politikai krédónkat – hangsúlyozta Marosvári Attila.

A makói tévé anyaga itt látható teljes terjedelmében.