Térség

Felújítják a nagylaki hivatalt

A költségvetésről is tárgyaltak az idei első nagylaki testületi ülésen. Mint kiderült 32 millió forintból a polgármesteri hivatalt újítják fel, 11 millió forintból a Maros utca kap új felületet. Március 1-jétől útjára indul a Start Munkaprogram is.

Gajáta Fanni – Nagylak

Nagylak idei költségvetése 150 millió forint – határozott erről a testület. Locskai Zoltán polgármester elmondta, egy pályázatnak köszönhetően közel 32 millió forintból teljes energetikai felújításon mehet keresztül a polgármesteri hivatal, illetve 11 millió forintos támogatásból új útburkolatot kaphat a Maros utca. A 650 méter hosszú szakasz munkálatai még nem kezdődtek meg, várják a jó időt.

Továbbá döntöttek arról is, hogy idén 2,5 millió forintot fordítanak a Falunapra. Bár még pontos időpont nincs, de várhatóan augusztus elején szervezik azt meg. A polgármester hozzátette, tavaly 3 milliót különítettek el erre a célra és végül 1,5 millió forintból gazdálkodták ki a rendezvényt. Az önkormányzati lakások felújításáról is szavazott a grémium, de tervben van egyes ingatlanok árusítása is. Március 1-jétől elindul a Start Munkaprogram 16 fővel.