Hírek Színes

5 retro főcímdal, amire biztos, hogy Ön is emlékszik

Vannak dallamok, amiket egyszerűen nem lehet elfelejteni, a ’80-as és ’90-es évek sorozatainak főcímdalai pedig pont ilyenek.

MH – színes

A listát mi más is kezdethetné, mint a ’87-ben induló Szomszédok. A 331 epizódot megélt teleregény a gazdagréti lakótelep kalandos mindennapjaiba kalauzolta el a nézőket. A sorozat igazi legendákat teremtett: Vágási Feri vagy Janka néni egy-egy sorát a mai napig idézik.

Aki a panelhétköznapok helyett valami egzotikusabbra vágyott, annak tökéletes választás volt a képzeletbeli maláj kalóz, Sandokan története. Emlékszik még a tenger tigrisének főcímdalára?

Ki ne vezette volna szívesen a különleges, mesterséges intelligenciával ellátott szuperautót a Knight Rider-ben? David Hasselhoff 90 epizódon keresztül tapasztott minket a képernyők elé, nem csoda, hogy a főcímzenéjére is a legtöbben jól emlékszünk.

Nemcsak az amerikaiak értettek ahhoz, hogy csináljanak izgalmas sorozatokat, a magyaroknak ott volt Linda, a végzős gimnazista lány, aki rendőr szeretett volna lenni.

Az ötös listát pedig mi más zárhatná, mint a Dallas. Ezt az ízig-vérig amerikai történetet nálunk 1990-ben kezdték vetíteni és hatalmas népszerűségnek örvendett.