Térség

40 ezer forintot kapnak az apátfalvi újszülöttek

Döntött erről az apátfalvi grémium. A januári testületi ülésen részt vett Ádók János, a Megyei Közgyűlés alelnöke is, aki beszámolt a közgyűlés tavalyi munkájáról.

Gajáta Fanni – Apátfalva

A nemzeti, állami és községi ünnepekről és megemlékezésekről, rendeletekről és előterjesztésekről is döntöttek ma Apátfalván a soros testületi ülésükön. Szekeres Ferenc polgármester elmondta, a grémium elfogadta azt a határozatot, miszerint minden 2018. január 1-je után született gyerek 40 ezer forintos támogatást kapjon a településtől, készpénz formájában. Ez azokra a családokra vagy egyedülálló szülőkre vonatkozik, akik legalább 1 éve, állandó apátfalvi lakcímmel rendelkeznek. A polgármestertől megtudtuk, tavaly 33 gyermek született a településen.

Ádók János, a Megyei Közgyűlés alelnöke is beszámolt a közgyűlés tavalyi munkájáról. Az alelnök elmondta, azért is fontosak ezek a beszámolók, mert ilyenkor lehetőség van a személyes találkozóra, illetve ismertetni lehet a közgyűlés munkáját.

– Apátfalva két nagyon szép pályázattal vett részt a TOP-os programokban. Az egyik a polgármesteri hivatal felújítása, a másik a csapadék vízhálózat kialakítása. Ezek már biztos nyertes pályázatok, illetve bent van egy harmadik is a piac fejlesztésével kapcsolatban, de még nincs elbírálva – fogalmazott Ádók János.