Kiemelt hírek Térség

180 milliárdból fejlesztik a digitális ügyfélszolgálatot

A megye gazdasági fejlődése meghaladta az országos átlagot, s ma már csak annak nincs munkája, aki nem akar vagy nem tud dolgozni, az átlagemberek és a vállalkozások számára is gyorsabbá vált az ügyintézés – hangzott el a kibővített vásárhelyi járási hivatal mai átadóján.

Korom András – Vásárhely
A Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal kibővített ügyfélszolgálata mai átadásán Juhász Tünde megyei kormánymegbízott hangsúlyozta: a közigazgatás átszervezése mozgatórugója az ügyfelek érdeke és igénye volt.

Hallgassa meg a kormánymegbízottat:

– Sikeres a közigazgatás 2010-ben elkezdett átalakítása, az átlagemberek és a vállalkozások számára is gyorsabbá vált az ügyintézés – jelentette ki a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály hangsúlyozta: könnyebbé, gyorsabbá és olcsóbbá vált az ügyintézés. E folyamat része az adóhivatali ügyfélszolgálatok kormányablakokba költözése. 64 újabb településen válik elérhetővé a személyes ügyintézés. Arról is beszélt, hogy 2017-ben az adóhivatal átalakítása meghozta a várt eredményeket. Tavaly majdnem 609 milliárd forinttal több adóbevétel érkezett be, mint 2016-ban, mindezt úgy sikerült elérni, hogy az adócsökkentések 2017-ben 860 milliárdot hagytak a lakosságnál, a családoknál, a vállalkozásoknál.
– Csongrád megye a Dél-Alföld második legfejlettebb megyéje, a gazdasági növekedés meghaladja az országos átlagot. A foglalkoztatottak száma az elmúlt nyolc évben 161-ről 178 ezerre nőtt, az új munkahelyek döntően a versenyszférában jöttek létre. A megyében a 2010-es 15 800-ról 4600-ra esett vissza a munkanélküliek száma. Aki képes és akar dolgozni, az el tud helyezkedni – fogalmazott Varga Mihály.


Hallgassa meg a nemzetgazdasági minisztert:

Lázár János arról is szólt, hogy nincs politikai vita arról, hogy jól működik a területi közigazgatási rendszer, a járásokra, a kormányhivatalokra szükség van, az adóhivatal átalakítása sikeres volt. A kormány célja, hogy mind a 197 járási központban egy helyen lehessen intézni az adó- és a közigazgatási ügyeket, és ez 91 helyszínen belátható időn belül meg is valósul. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a közigazgatás előtt álló legfontosabb feladat a digitalizáció. A kormány 180 milliárd forintot fordít fejlesztésekre azzal a céllal, hogy, otthonról is minél több ügyet el lehessen intézni.


Hallgassa meg Lázár Jánost:

Hegedűs Zoltán alpolgármester elmondta: Hódmezővásárhely vált Csongrád megye agrár-közigazgatási központjává, s ezt fogja erősíteni, hogy a megyei agrárkamara még az idén Szegedről ide költözik.