Sport Színes

Michelisz elhagyja a Hondát?

A pletykák szerint Michelisz Norbert gyártót válthat 2018-tól. A magyar autóversenyző Hyundai kötelékében folytathatja a karrierjét az új túraautó-bajnokságban, WTCR-ben. Borítókép: Frederic Le Floc’h / DPPI.

MH – Színes

Michelisz Norbert hálás a Hondának, azonban az új kihívás miatt a Hyundait választotta. Erről blogjában írt a magyar pilóta. Több ajánlat közül választhatott a magyar versenyző, de végül Hyundai Motorsport mellett tette le a voksát Michelisz. A blogjában leírta, furcsa érzések kavarogtak benne december eleje óta, amelyeket nem tudott hova tenni. Mivel nem szeretett volna elhamarkodott döntést hozni, így az év végén a családjára, a szeretteire fókuszált.

– Büszkeséggel tölt el, hogy a Hyundai Motorsport Gabriele Tarquini mellett velem száll harcba a WTCR bajnoki címeiért 2018-ban – írta a magyar pilóta.

+ + +

Egy új korszak kezdődhet Michelisz Norbert életében: a magyar versenyző az idei szezonnak az új túraautó-világbajnokságban – a WTCR-ben – egy Hyundai i30 N TCR-rel vághat neki. Michelisz – aki tavaly a világbajnokságban tavaly a második helyet szerezte meg – tavaly többször is azt nyilatkozta, hogy nincs érvényes szerződése a Hondával, azonban mindenképpen indulni szeretne az új kupában, a WTCR-ben.

A Motorsport.com információi szerint a magyar versenyző 3 év után szakíthat a japán gyártóval és a dél-koreai Hyundai-hoz kötelezheti el magát. Ha igazak a hírek, a saját csapatával a M1RA-val is szakít, ugyanis így nem lesz a magyar csapat beugrósa. A Hyundai i30 N versenyváltozatát a veterán Gabriele Tarquini a BRC Racing Teammel közösen fejlesztette ki és év végén a TCR International Series-ben is tesztelték. A WTCR 2018-as bajnokságára január 31-ig kell leadni a nevezést, így a napokban kiderülhet, hogy Michelisz melyik csapatot fogja erősíteni.