Már október óta százak vesznek részt az „Ezt válaszd!” elnevezésű, ingyenes sportórán. Minden korosztály képviselteti magát a Návay tornatermében: kicsiktől a nagyokig a pihenés helyett a mozgást választják.

Gajáta Fanni – Makó

Még októberben indult útjára az „Ezt válaszd!” program Makón is. A vasárnapi testmozgás sikeres, ugyanis százak döntenek emellett. Dömötörné Rozsnyai Renáta aerobik edző elmondta, hullámzó, hogy hányan vesznek részt az órán, de nagyon sok olyan személy is van, akik már az elejétől járnak a Návay tornatermébe.

– Arra számíthatnak a résztvevők, hogy jól át lesznek mozgatva, ahogy tőlem telik. Ilyenkor próbálom a karokat, a felsőtestet, a törzsizmokat, a combokat, a farizmot és a vádlit is körbejárni, aztán jól elfáradva hazamenni, másnap pedig egy jó kis izomlázzal ébredni – mondta az edző, aki nagyon várja ezeket az alkalmakat és ő is szuperül érzi magát.

A korosztály nagyon vegyes: a gyerekektől az idősebbekig mindenki a lehető legtöbbet hozza ki magából. A kiszombori Endrész Erzsébet is így van ezzel – elárulta, 60 év felett is toppon szeretne maradni, ezért is választja már a kezdetektől Reni óráit.

– Nagy szükség van arra, hogy az ember mozogjon, bármilyen lehetőséget használjon ki erre – tette hozzá.

Persze, az erősebb nem is képviselteti magát. A 18 éves Korcsog István most egy sérülés miatt nem tud amerikai focin részt venni, de így is mozogni szeretne. A fiú elmondta, ez nagyon jó erőnléti edzés. Minden férfinak azt tudja ajánlani, jöjjenek el a vasárnapi programra, mert jobb mozogni, mint otthon punnyadni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest