Hírek Sport

A vegyes párosban nem jött össze Babosék győzelme

A magyar teniszező egyesben és párosban is jól játszott, nem sok hiányzott a győzelemhez most sem.

MH – Sport

Babos Tímea a pénteki, női párosban elért győzelme után indiai partnerével, Rohan Bopannával vegyes párosban is közel volt a győzelemhez, mérkőzéslabdájuk is volt, de 2:6, 6:4, 11-9-re a Gabriela Dabrowski, Mate Pavic páros nyerte az Australian Opent.

A magyar teniszező magabiztosan játszott, igaz ugyan hibái is, de a fontos pillanatokban nem ingott meg. Bopanna sokáig elsöprően szervált, de a második szett végén több bizonytalansága is volt. Az ellenfélből a férfi párosban szombaton GS-győztes Mate Pavic szinte végig hibátlanul játszott, Dabrowski sokkal sebezhetőbb volt.

Babos az AusOpenen két címet is nyerő Mate Pavicot méltatta, majd megköszönte a játékot saját partnerének, akivel nagyon közel kerültek a győzelemhez. A magyar teniszező egyszer már döntőzött Grand Slamen vegyes párosban három évvel ezelőtt Wimbledonban, akkor simán kapott ki Alexander Peyával az oldalán a Leander Paes, Martina Hingis párostól.

Babosnak csak kicsi hiányzott a második GS-győzelméhez, de így is óriásit játszott a tornán. A női párost Kristina Mladenoviccsal megnyerte 6:4, 6:3-ra, így 1984 után nyert újra magyar játékos Grand Slamen, ráadásul ez volt a magyar tenisz első győzelme az Australian Openen.

Egyelőre azonban továbbra is Taróczy Balázs az egyetlen kétszeres GS-győztes magyar teniszező, ő 1981-ben a Roland Garroson, 1985-ben Wimbledonban nyert párosban.

Borítókép: Michael Dodge/Getty Images Hubgary