Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Havas tájjá varázsolta a színpadot a Makói Teátrum

Andersen története nyomán, improvizatív módon adták elő A Hókirálynő című mesejátékot felnőtteknek és gyerekeknek. A színházi előadást kézműves foglalkozás előzte meg.

Kiss Dániel – Makó

Délután két órától több asztalnál várták a gyerekeket, hogy rajzoljanak, fessenek, vágjanak, kreatív módon töltsék az időt. Bertus Barcza Anikó művésztanár is várta az alkotni vágyókat, mint elmondta, a cél, hogy a résztvevők kreativitása tegye az értéket az alkotáshoz. A gyerekek az újévhez, illetve az előadáshoz kapcsolódó díszeket, naptárat készíthettek. A 10 éves Bali Gyöngyi is ceruzát ragadott. Elárulta, hogy szokott gyümölcsöket, tengerpartot rajzolni, kedvenc színe pedig a türkizkék.

navigate_before
navigate_next

Sokat tanakodtam rajta, hogy mi legyen ennek a formája, egy improvizatív jellegű, gyereknek és felnőtteknek is szóló előadásról van szó, aminek azért megkerestük a mai mondanivalóját is. Ez a Hókirálynő az érzelemmentességet, ami ma a világban van, azt személyesíti meg – mesélte el a színdarab kapcsán Varga Norbert, a Makói Teátrum művészeti vezetője. Az előadás varázsát tovább emelte a fényjáték, illetve a hóesés, amitől a gyerekek egy havas tájon érezhették magukat, egy-ketten még meg is kérdezték suttogva a sorok közt, hogy vajon igazi-e. Az előadás előtt Farkas Éva Erzsébet polgármester köszöntötte a közönséget, aki mesélt a Makói Teátrum megalakulásáról, örömét fejezte ki, hogy létrejött a társulat, és az eddigi sikerek mellé pedig továbbiakat kívánt.

navigate_before
navigate_next