Kiemelt hírek Színes

Imre bácsit köszöntötte a város

A 90 éves Halasi Imrét köszöntötte péntek délelőtt a makói önkormányzat nevében Czirbus Gábor alpolgármester. Az ünnepelt 37 évig dolgozott postai telefonos felvigyázóként. Ahogy ő mondta: a nyugdíjas napjai már egyre lustábban telnek.

Gajáta Fanni – Makó

90 évvel ezelőtt, január 26-án született Halasi Imre. Az idős férfi Makón járta ki az iskolát, mezőgazdasági szakemberként is tanult, illetve fiatalként egy remek lehetőségnek köszönhetően Dániában is tanulhatott a szakmáról. A katonaság után 37 évig dolgozott postai telefonos felvigyázóként, amely a nyugdíjas állása is volt.

Imre bácsi 20 évesen esküdött meg, majd 2 gyermeke – egy fia és egy lánya – született. Négy unokája és négy dédunokája is van. Az egyik család a világ másik felén, Ausztráliában él. Az ünnepelt elmesélte, szülei fiatalon haltak meg, így azt hitte, ő sem éli meg ezt a szép kort. Elmondása szerint, lustán éli meg a napjait, az elmúlt időszakban pedig sokat betegeskedett.

– A klinikán azt mondták, nekem annyi, de most itt vagyok. Nem kellettem még odafent, így itthon maradtam. A mama is mindig azt mondja, ő is megy, de mindig azt mondom neki, hogy ilyen nagyszájú emberek nem kellenek még oda! – mesélte viccelődve Imre bácsi.

A 90 éves Halasi Imrét az önkormányzat nevében Czirbus Gábor alpolgármester köszöntötte.