Színes Térség

Felkészültek a Pajtaszínház Szemlére az apátfalviak

Nagy megtiszteltetés érte az apátfalvi Pódium Színpad társulatát: még tavaly nyáron tudták meg, hogy a Pajtaszínház Szemlén ők képviselhetik Csongrád megyét. Az amatőr színjátszók vasárnap lépnek fel a Nemzeti Színházban, azonban pénteken bemutatták a helyieknek A bor című darabot.

Gajáta Fanni – Apátfalva               

Az ötéves Pódium Színpad tagjai már kicsit izgulnak: az apátfalviak január 28-án, a Nemzeti Színházban adják elő Gárdonyi: A bor című darabot. A felkészülésben Gömöri Krisztián színész segített az amatőr színjátszóknak. Mint elmondta, a hároméves Pajtaszínház Szemle projektben idén 19 amatőr színjátszó társulat lép majd fel. Bár kevés idejük volt felkészülni és az összehangolás is igazi logisztikai készségeket igényelt, a darab elkészült.

Péntek késő délután az apátfalviaknak is bemutatták a darabot. Monoki Mariann, a Pódium Színpad vezetője köszöntőjében elmondta, úgy hiszik, a pajtaszínházi felkérést az 5 év közös munka eredményeként kapták, ezzel is öregbítve Apátfalva hírnevét.

– Gömöri Krisztián személyében olyan mentort kaptunk, aki tapasztalt színházi és rendezői munkája minket is komoly feladatra és igazi színészi tevékenységre sarkallt. Ezúton köszönjük meg Krisztián sokrétű figyelmességét, akit a csapat a bizalmába és szeretetébe fogadott. Közösen tanultunk, nevettünk, néha sírtunk, olykor mérgelődtünk, de mára bevallhatjuk, hogy megérte – fogalmazott Mariann.

Az amatőr színjátszók között sokan azért jelentkeztek a társulathoz, hogy régi álmaiknak hódolhassanak. Így volt ezzel Kerekes Gézáné is, aki kislányként is szerette a színjátszást.

– Általános iskolásként is minden szerepben benne voltam. Alapító tagja vagyok a Pódiumnak, nagyon szeretem csinálni. Civilben szociális dolgozó, illetve terápiás segítő vagyok. Kicsit nehéz összeegyeztetni a két dolgot, de megoldható – fogalmazott Erzsike, aki A borban a „Csábítót” játssza.