Hírek Makó

Toszkán hangulat a városi könyvtárban

Toszkánában szerzett élményeit osztotta meg az érdeklődőkkel Bója Zoltán csütörtökön este a József Attila Városi Könyvtár olvasótermében. 220 képen keresztül mutatta be kalandjait.

Tanács Dóra Gréta – Makó

Bója Zoltán most biciklijét hátrahagyva busszal indult egy négynapos útra Olaszországba. Toszkána mindig is a szíve csücske volt, nyáron végre sikerült eljutnia ide. Elmondta: “Nagy élményekkel tértem vissza, két konkrét úticél volt fontos számomra az országban Firenze és Vinci, hiszen ide köthetőek Michelangelo és Leonardo da Vinci munkái és nagyon érdekeltek azok a helyek, ahol éltek és dolgoztak.”

Négy nap alatt 900 fotót sikerült készítenie, ebből nagyjából 220-at hozott el a könyvárba. Korábban már körbe biciklizte a Balatont Makóról indulva, valamint a Tisza-tavat. Ez körülbelül 768 km-t és 650 km-t jelentett. Bója Zoltán még nem tudja mi lesz a következő úticélja, általában ha ihletet kap, akkor indul útnak. Számára a gyaloglás lassú, nem szereti hátán cipelni a hátizsákot, azért választotta a kerékpárt, mert gyorsabb, hosszabb távot tud megtenni.