Kiemelt hírek

Több üzlethelyiség lehet az egykori cipőboltból

Czirbus Gábor alpolgármester, Siket Tibor műszaki csoportvezető és Tóth-Kása Angéla bérlő közös sajtótájékoztatót tartott csütörtökön délután a Csipkesor és kaszinó felújításával kapcsolatban az InfoPontban.

Gajáta Fanni – Makó

Tavaly év végén sikeresen bírálták el azt a pályázatot, amelyből a Csipkesor épülete megújulhat. A nettó 280 millió forintos összeget a homlokzatra, a tetőszerkezetre és a rossz állapotban lévő üzlethelyiségekre fordítják. Az első ütemben a földszinti üzletsor teljes egészében felújítják, illetve energetikailag szeretnénk olyan állapotba hozni, amely a mai kornak megfelel. Czirbus Gábor alpolgármester elmondta, télen az ingatlanok szinte felfűthetetlenek, ezért elsőként a külső homlokzat nyílászáróit szeretnénk megújítani, a későbbiekben a távhő bevezetését tervezik. Továbbá hozzátette, az egykori Tip Top Cipőbolt hatalmas helyiségéből több kisebb részt szeretnének kialakítani – erre van kereslet a városban.

Tóth Kása Angéla közel 20 éve üzemeltet egy ruházati boltot a butiksoron. Mint elmondta, a nyílászárók nagyon rossz állapotban vannak, egy nagyobb jármű esetén zörögnek, illetve nagy a huzat is. Az üzlet plafonján egy hatalmas lyuk is tátong.

– 18 foknál többet nem lehet elérni, ez egy ruhapróbánál nem mindig elegendő – tette hozzá a bérlő. Hozzátette, saját költségen minimális változások sikerült elérnie.

Siket Tibor, a műszaki csoportvezetője ismertette az egykori kaszinó épületét érintő beruházásokat is. Az épület teljes tetőszerkezet cserén esett át, ugyanis több lakossági panasz érkezett, hogy a lakások beáznak, majd egy műszaki felmérés után gombásodást és elkorhadást is tapasztaltak. Cserélték az elkorhadt cserépléceket, cserepeket. A felújítás 25 millió forint volt, amelynek kicsivel több, mint felét az önkormányzat felvállalta önerőből, pályázat nélkül.