Hírek Makó

A Honvéd problémáit vitatták meg a nemzetiségi testületin

A makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat képviselő-testületének közmeghallgatáson felszólaltak a Honvédban lévő állapotok miatt. A napirendi pontok közt volt az idei év költségvetésének elfogadása is.

Kiss Dániel – Makó

Több helyi lakos is megjelent az ülésen. Dömötör József a Honvédban zajló infrastrukturális fejlesztésekről érdeklődött, továbbá jelezte a városrészben történő szemétlerakási problémákat, amik többek között egy olyan családhoz köthetőek, akik önkormányzati lakásban laknak. Ez a Wesselényi utcai lakás korábban már lebontásra került volna, de végül elhárították a problémát, ami miatt életveszélyesnek minősítették. Az ott lerakott szemét pedig fertőzésveszéllyel bír, ráadásul a hamarosan megépülő közösségi ház szomszédságában is van az épület. A kérdések közt szerepelt még, hogy a közmunkások dolgozhatnának-e a saját városrészükbe csoportosítva, illetve a közfoglalkoztatottak szerződésének hosszabbításáról is szó esett. Ennek kapcsán felmerült még, hogy szükség lenne egy mosdóval ellátott melegedőre is – a problémát az épülő közösségi ház oldhatja majd meg, ami 2018-ra készül el.

Gilingerné Ráday Krisztina elnök tartott tájékoztatót az előző ülés óta történt fontosabb eseményekről, és felvázolta az idei év eseményeit is, amelyből a legközelebbi a februári roma konferencia lesz majd. Az idei évi költségvetés-határozatot is elfogadta a képviselő-testület: 2 millió 517 ezer forintból gazdálkodhatnak majd.