Kiemelt hírek Makó Sport

Szabó „Sonka” Lászlóról nevezhetik el az újvárosi kézilabda munkacsarnokot

Szabó „Sonka” Lászlóról nevezné el az Újvároson hamarosan épülő kézilabda munkacsarnokot Kovács Sándor települési képviselő. Hamarosan egyéni képviselői indítványt nyújt be ezzel kapcsolatban a testületnek. A képen: Farkas Éva Erzsébet látogatása Szabó “Sonka” Lászlónál.

Korom András – Makó
– Ő volt Makó sportjának talán a leghíresebb sportolója mostanában, hiszen Erdei Jani bácsi 1952-ben a helsinki olimpián ért el egy eredmény, Szabó Laci kettőn is helyt áll, a moszkvain és a szöulin. Ez utóbbi a legnyomósabb indok arra, hogy róla nevezzük el a kézilabda munkacsarnokot. Két éve, amikor a Maros-parton tartott László napot, vittem neki a Makó Sportja Képekben című könyvből egy példányt. Czirbus Gábor alpolgármesterrel együtt részt pedig vettem a temetésén is, melyen a régi kézilabdás társai és edzők is ott voltak – mondta Kovács Sándor, aki egyéni képviselői indítványt tesz ennek érdekében.

A kézilabdacsarnok látványterve.

A tavaly novemberben 62 éves korában elhunyt, makói születésű Szabó „Sonka” László, a Makó Város sportjáért kitüntetés birtokosa, döntő szerepet játszott abban, hogy 1992-ben újjászervezték volt játékostársaival a Makói KC kézilabda csapatát.
A legendás beállós 209-szer szerepelt a magyar válogatottban. Tagja volt az 1980-as moszkvai és az 1988-as szöuli olimpiai válogatottnak. 1986-ban a magyar férfi kézilabda-válogatott klasszisaként világbajnoki ezüstérmet nyert Svájcban. Klubcsapatával, a szegedi Tisza Volánnal háromszor 1977-ben, 1980-ban és 1982-ben nyert Magyar Népköztársasági Kupát.
Balesete után kerekesszékbe kényszerülve a kórházból az óföldeáki idősek otthonába került, majd tavaly nyáron csapattársa Kurai László és a makói önkormányzat segítségével a makói idősek otthonába került.

One Response

  1. Nagyon helyes és támogatandó kezdeményezés!
    A 70-es és nyolcvanas évek kiemelkedő sportolója volt és mindig vállalta makóiságát.
    (Megjegyzem, hogy édesapja is sportoló, Szabó Illés a hatvanas évek kiváló makói focisa és kapusa volt.)
    A kézilabda munkacsarnokot a kitűnő kézilabdásról, Szabó Laciról kell elnevezni.

Comments are closed.