Sport Színes Térség

Neccek és csuszák tették izgalmassá a Szivárvány házibajnokságát

Neccek, csuszák és izgalmas párharcok jellemezték a Szivárvány Otthon mai házi asztalitenisz bajnokságát, melyen 11 versenyző állt asztalhoz. A legeredményesebbeket kávéval, csokoládéval, naranccsal, müzliszelettel jutalmazták meg.

Korom András – sport
– Bárki jelentkezhetett a versenyre, akinek az otthonlakók közül volt kedve és érzéke. Összesen 11-en neveztek, ők egyéni és páros mérkőzéseket vívnak – mondta Szilágyi Lászlóné fejlesztő pedagógus, a Szivárvány Sportegyesület vezetője. Hozzátette, ahogy az értelmi sérültek sportversenyein, így ezen is a képességeik alapján csoportosítottam őket az erősebb (ebben négyen játszanak) és egy kevésbé erős csoportba, melyben heten vannak.

navigate_before
navigate_next

A vásárhelyi Szivárvány Otthon lakói egyébként a téli időszakban a zárt térben lévő sportokat űzik, így hetente kétszer is pingpongoznak, de tollasoznak és teremfociznak és kosaraznak is, s egy héten egyszer az uszodába kárnak.- Látjuk a versenynaptárban, hogy milyen versenyek lesznek, s aszerint készülünk az adott sportágra. Kilenc sportágban mennek versenyekre, s ha annyian vagyunk, hogy beférünk a kisbuszba, akkor nem kell vonatoznunk. Bár ez utóbbi sem jelent problémát – tette hozzá Szilágyiné.

A versenyzők két asztal mögött vívták a sokszor rendkívül izgalmas, csuszákkal, neccekkel és különféle bravúrokkal és pechekkel tarkított összecsapásokat, melyeken kiderült, hogy nem elegendő az, hogy valaki remek formában kezeli az ütőt, de legalább annyira fontos koncentrálni is a játékra. Mert a pingponglabda azért nem egy meglepetés okozott…

A háziversenyen nem osztottak érmet, csak tárgyjutalmakat: kávét, csokoládét, narancsot, müzliszeletet. De ezeknek is mindenki nagyon örült.