Hírek Kiemelt hírek Programok

Egy nap, két közmeghallgatás Makón

De nem a városi képviselő-testület, hanem előbb a roma, majd a román nemzetiségi önkormányzatok teszik ezt csütörtökön. Archív képünk a makói roma karácsonyon készült.

Korom András – Makó

A Makói Roma Nemzetiségi önkormányzat csütörtök délelőtt 10-kor a városháza emeleti kistárgyalójában kezdődő ülése. Az előzetes napirendi pontokból kiderül, hogy a testület az idén 2 millió 517 ezer forint bevétellel és kiadással állította össze a költségvetését. A bevételekből 1,5 millió forintot a város által biztosított, vissza nem térítendő működési támogatás. Az ülésre közmeghallgatást is meghirdettek.

A Makói Román Nemzetiségi Önkormányzat ugyancsak csütörtökön a városháza emeleti kistárgyalójában, de délután fél 3-kor tartja testületi ülését. Mindjárt közmeghallgatással nyitnak, majd várhatóan elfogadják az idei 3 millió 143 ezer forintos kiadással és bevétellel számoló költségvetést, mely bevételéből 1,5 millió a városi önkormányzat által biztosítandó vissza nem térítendő támogatás. A kiadásokból a legnagyobb összeget a képviselők tiszteletdíja: 951 ezer forint és a szerződéses mobil előfizetés 300 ezer forint teszi ki.