Hírek Makó

A vállalkozások éve lesz az idei Makón

A Rádió 7 vendége volt Farkas Éva Erzsébet polgármester és Tóth István, a Maros-menti Vállalkozók Szövetségének elnöke. A műsorból az is kiderült, miért tartja fontosnak a városvezetés, hogy folyamatosan tartsa a kapcsolatot a helyi vállalkozásokkal.

MH – Makó

Minden év valamilyen tematikára épül fel Makón, így korábban a Hirös Makaiak, vagy a reformáció 500. évfordulója köré is szerveződött egész éves programsorozat a városban, derül ki abból az interjúból, amit Farkas Éva Erzsébet adott a Rádió 7-nek.

2018 pedig a vállalkozások éve lesz, méghozzá a helyi vállalkozásoké, mondta el a polgármester, mert így is szeretnék felhívni a figyelmet a helyi cégek fontosságára. Idén több olyan beruházás is kezdődik, amiben a városvezetés azt szeretné, ha minél több helyi vállalkozás venne részt. Ilyen lesz a fürdő bővítése, vagy éppen az Ipari Park fejlesztése is.

A szálláshelyeket is szeretné növelni a város, ugyanis az elmúlt években háromszorosára nőtt a Makón töltött vendégéjszakák száma, így látszik, hogy van potenciál a turizmusban. Egyértelmű cél a munkahelyteremtés és a szakképzett munkavállalók Makón tartása.

Tóth István, a Maros-menti Vállalkozók Szövetségének elnöke az interjúban elmondta, szeretnék, ha megvalósulna egy bemutatóterem, amelyben a vállalkozók termékei megjelenhetnének, illetve jó lenne egy kivetítő is a fürdőnél, ami ingyenes reklámfelületet biztosítana a helyi cégeknek.

A Vállalkozók Évének programjait február 2-án a Ford T-Modell 110. születésnapjára tervezett emléknap lesz, de szintén ekkor tartják a Vállalkozók Bálját is. Ez utóbbinak célja, hogy a cégvezetők megbeszéljék az őket foglalkoztató kérdéseket, problémákat, és jól érezzék magukat. Ezen az esten osztják ki a Best of Makó díjakat is, amely elismerés és minőségvédelem is egyben. Ebben károm kategória van: szálláshely, vendéglátás és egyéb kategóriákban.