Kiemelt hírek Színes

Sokan érdeklődtek a SZIGNUM nyílt órái iránt

Beülhettek az iskolapadba és részt vehettek a tanórai feladatokban ma a nagycsoportos óvodások a makói SZIGNUM-ban. Szüleik megismerkedhettek a leendő elsős tanítókkal és bejárhatták az iskolát a két tannyelvű intézmény nyílt napján.

Szabó Anita – Makó

Az év első hónapjai fontos feladatokat tartogatnak azoknak a családoknak, amelyekben iskolába készülő óvodás gyermek van.

– Az intézmény, a tagozatok megválasztása mindig komoly döntés, nyolc esztendőre szóló elhatározást jelent általában. Ezt szeretnénk azzal megkönnyíteni, hogy két alkalommal is kitárjuk a SZIGNUM kapuit, hogy az intézményünk iránt érdeklődők jobban megismerhessenek bennünket – tájékoztatott Horváth János igazgató. A január 23-i nyílt napon az első két tanítási órában, az egész alsó tagozat munkájába bepillanthattak a családok.

– Úgy állítottuk össze az órarendet, hogy elsősorban az angol nyelvi oktatásunkat tapasztalhassák meg, ami a fő profilunk. De emellett minden osztályban egy-egy másik tantárgy is szerepel, illetve a leendő elsős pedagógusok is bemutatkoznak – foglalta össze a program lényegét Szekeresné Rácz Mariann, az alsó tagozatos munkacsoport vezetője. Elmondta, hogy szerinte azért is nagyon fontosak ezek az alkalmak, mert ilyenkor a már SZIGNUM-os diákok szülei is megtekinthetik gyermekük munkáját, azok mellett, akik egyelőre még nem döntöttek.

Mindkét csoport tagjaiból szép számmal voltak a keddi napon, szinte minden osztályterem teljesen megtelt.


Szabóné Kanton Ildikó (balra) elégedett az iskolai munkával.

– Nekem fontos, hogy mindig itt legyek az ilyen alkalmakon. Első órában a nagyobb fiam óráján vettem részt, a másodikban a kisebbén leszek. Ők is örülnek, ha megmutathatják, mit tudnak és számomra is egy jó visszajelzés ez, hogy mennyit fejlődtek. Nagyon elégedett vagyok – mondta Szabóné Kanton Ildikó, aki biztosított arról, hogy a következő nyílt napon is itt lesz. Szerinte lényeges, hogy a szülők ilyen módon is információkat kapjanak az iskoláról és a pedagógusok munkájáról.

A diákok is szemmel láthatóan izgatottak voltak, hogy a szüleik megnézték a tanórai tevékenységüket. Így volt ezzel Haizer Andrea is. – Jó érzés, hogy eljött anya és látja, hogy milyen ügyes vagyok. Magyar és angol óránk van, én mind a kettőt szeretem, és szerintem sokat fogok jelentkezni – lelkesedett első osztályos kislány.

A SZIGNUM következő nyílt napja február 7-én, szerdán 8 órától lesz, amelyre szeretettel várja az érdeklődő szülőket és nagycsoportos óvodásokat az intézmény.