Kiemelt hírek Makó Színes

Óriás szókavalkáddal várják a játékos kedvű olvasókat

Jeles makói, vagy egykoron Makón élő, illetve a városhoz kötődő személyek neveiből álló óriás szókavalkáddal és digitális képkirakóval is várják hétfő óta az érdeklődőket a József Attila Városi Könyvtárban.

Korom András – Makó

Hétfőn már sokan játszottak az izgalmas feladványokkal, a CD-tokból készített óriás szókavalkádból próbálva kirakni az irodalom, művészet, vagy éppen a helytörténet makói jeles alakjainak nevét, ami nem egy esetben nem is volt olyan könnyű.

Nagy sikert aratott a digitális képkirakó is, ahol a számítógépes puzzle-lá alakított fotókat kellett összeállítani. Akinek sikerült, annak ráadásul fel is kellett ismernie, hogy ki is látható a képen, s mely műfajban jeleskedik, vagy alkotott.

Mert a ma is élő hírek makóiak mellett egykor a városhoz kötődő jeles személyiségek is szerepeltek a szókavalkádon és a digitális kirakó is. A tíz fotón olyan jeles személyiségek is szerepelnek, mint József Attila, vagy Jámborné Balog Tünde. A többieket nem árulhatjuk el…

A játékos kedvű olvasókat egészen péntekig várják a könyvtárban, hogy kipróbálhassák az egyébként a Magyar Kultúra Napja tiszteletére összeállított kirakókat.