Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

A Hókirálynőt állítja színpadra a Makói Teátrum

Andersen egyik legszebb meséjét, a Hókirálynőt mutatja be szombaton délután 4-től a Makói Teátrum társulata a Hagymaház színpadán Weöres Sándor és a MATE társulat átdolgozásában. Remeknek ígérkezik az interaktív előadás. Jelenet a decemberi előadásból. Kép: Facebook/MATE

Korom András – Makó

Szombaton újra színpadra állítja a Makói Teátrum amatőr színtársulata Andersen, a Hókirálynő című meséje alapján készült színdarabot, melyet tavaly december végén már láthatott a nagyérdemű. A 16 tagú társulat ez alkalommal nem változtat a szereposztáson, azaz az egyfelvonásos zenés gyerekeknek és felnőtteknek szóló előadásban színpadra lép Szabó Tibor, Jázmin Csilla, Simon Vanessza, Ádók Péter, Bálint Szilvia, Opre Szintia, Ivanics Rózsa, Olasz Virág, Waszlavszki Gyöngyi, Szabó Alíz, Tomaschik Szabina, Börcsök Irén, illetve Varga Norbert, a MATE művészeti vezetője.

– Erősen építünk a gyerekek és felnőttek reakcióira az előadás során. Azaz a mese interaktív és improvizatív vagyis megpróbálunk megpróbálunk minél többet kommunikálni a nézőtéren ülőkkel. – árulta el Varga Norbert. A Makói teátrum művészeti vezetője hozzátette: a történetmesélésnek is ez a kerete, tehát bizonyosan egy másik előadást fognak látni a résztvevők. – Ez a szép is a színházban, az előadások a pillanat rabjai, nem lehet visszatekerni mint a filmet. Erre az alapvetésre is szeretnék felhívni a figyelmet.

Mint megtudtuk, a szombati előadás próbái már az előző héten megkezdődtek. Az úgynevezett lejáró és ismétlő próbákból kettőt is tartanak.

– A harmadikon leginkább azokat a jeleneteket, helyzeteket nézzük át melyekben a tér bevilágítása nagyon fontos hangsúlyos szerepet kap. Ezen a próbán a fényes és hangos kollégáké a főszerep, ők segítenek nekünk az előadáson is majd abban, hogy a gyerekek és felnőttek még inkább ott legyenek velünk a Hókirálynő birodalmában. Ez a birodalom, ha a meséből kilépünk itt van velünk ha hagyjuk, épp ezért szeretnénk biztatni az előadással gyereket és felnőttet egyaránt hogy: ne hagyjátok, mosolyogni mindig jobb mint veszekedni. Vagy szeretni mindig jobb mint veszekedni és irigykedni – tette hozzá Varga Norbert.