Kék hírek Kiemelt hírek Térség

31 kiló marihuánával érkezett

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a svájci állampolgárságú nővel szemben, aki 2016. novemberében közel 31 kiló marihuánát próbált Magyarország területére csempészni. A kép illusztráció.

MH-Kék hírek
A vádlott 2016. júliusában vásárolt egy autót Németországban, majd azt átalakíttatta oly módon, hogy egyrészt a csomagtér alatt elhelyezett pótkereket eltávolították, majd ott egy fémládaként is funkcionáló rekeszt alakítottak ki. Az átalakítás célja a kábítószer csempészése volt. Vádlott 2016. november 22-én Magyarországon keresztül Koszovóba utazott, ahol ismeretlenül maradt személyek a vádlott tudtával a személygépkocsiban kialakított rejtekhelyre elhelyeztek 56 csomag, mindösszesen 31 kilónyi marihuánát. Vádlott november 26-án éjjel 2 órakor jelentkezett belépésre Magyarország területére az általa vezetett gépkocsival a röszkei autópálya átkelőhelyen, ahol a belépéskor elrendelt tételes vámvizsgálat során lefoglalásra került a különösen jelentős mennyiség alsó határát mintegy 2,7-szeresen meghaladó mennyiségű kábítószer.

Az ügyészség a vádlottat különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja. A vádemeléskor előzetes letartóztatásban lévő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.