Kiemelt hírek Makó Színes

A makói mentőállomás javára gyűjtenek a III. Polgári Bálon

Az idén is a makói térség egészét érintő célt tűztek ki a Polgári Bállal a szervezők, amikor elhatározták, hogy a makói mentőállomást támogatják. Máris lehet jelentkezni a rendezvényre! Archív képükön a tavalyi bálozók.

Korom András – Makó

Február 23-ig lehet jelentkezni Kozma Lillánál a 30-419-6466-os telefonszámon a március 10-én este 7 órától az Erdei János Városi Sportcsarnokban kezdődő III. Polgári Bálra. A Fidesz makói szervezete és a Jobb Makóért Egyesület által szervezett bál, mely fővédnöke Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, országgyűlési képviselő, míg védnöke Farkas Éva Erzsébet polgármester, házigazdái Czirbus Gábor a Fidesz makói szervezete elnöke és Weszely Tamás, a Jobb Makóért Egyesület elnöke lesznek.

A bál résztvevői – a hagyományoknak megfelelően – ebben a esztendőben is közösségi célt támogatnak majd a 7000 forintos belépő megfizetésével, mégpedig a makói mentőállomást.

– Olyan célt szerettünk volna támogatni, mely nem csak makói, hanem a térségben is szerepet játszik, ezért választottuk a makói mentőállomást. Tavaly is ezért támogattuk a bevételből a makói kórház gyermekosztályát, hiszen az sem csak a makói, de a térségben élő gyerekeket látja el – mondta Czirbus Gábor. Hozzátette, hogy a tavalyi bálon 270 vendég jelent meg, most szeretnék túlszárnyalni ez a létszámot.

S, hogy a bálon résztvevők mire is számíthatnak a jótékony cél támogatása mellett? A wellcome drink, majd a báli köszöntők után háromféle vacsora közül választhatnak a vendégek: az „A” menü: Esterházy omlós marhapofa, pirított zöldfűszeres, kovászolt kenyeres szalvétagombóccal, téli gyökérzöldségekkel, krémmártással. A „B” menü:Vargányával göngyölt falusi jércemell rolád aszalt vörösboros áfonyával, gesztenyekrém, tejszínes tepsis Anna burgonya. A „C” menü: Padlizsánkrémmel töltött sült gombafejek, sajtfalatok diós bundában, tejszínes tepsis burgonyával, párolt zöldségekkel.

Az esten a Zsombolys Zenekar felel majd a jó hangulatért.

A tavalyi II. Polgári Bálon, melyet a makói kórház gyermekellátása körülményei javítására ajánlottak fel, összesen 350 ezer forint gyűlt össze. A tavaly előtti I. Polgári Bálon összegyűlt pénz a makói országzászló felállítására fordították.