Hírek Kiemelt hírek Makó

Kiállítás nyílt az Almási diákjainak alkotásaiból

25 képzőművészeti tanszakos tanuló megannyi alkotása került kiállításra. A megnyitón az alkotók is részt vettek, akik bemutatták szüleiknek, barátaiknak műveiket.

Kiss Dániel – Makó

Bárdi Andrea, a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola művésztanára köszöntötte a résztvevőket és a megjelenő alkotókat a félévi kiállításon. A megnyitón beszélt a képzőművészeti tanszak indulásáról és az elért eredményekről. Mint elmondta, céljuk a tehetségek kibontakoztatása mellett az alkotás szeretetének átadása. A megnyitón közreműködött hangszeres előadással a negyedik osztályos Gesztesi Alexa is.

navigate_before
navigate_next

– A mai világunkban a sok nehéz tantárgy között ez egy igazán jó lazító és személyiségformáló lehetőség – mondta el a szak kapcsán Bertus Barcza Anikó, az iskola képzőművész tanára. Hozzátette, hogy több műfajt is megismernek a diákok, műveikkel pedig rajzpályázatokon is részt vesznek, szép eredményekkel.

Az alkotók közt voltak alsós és felsős diákok is. Csávás Boglárka 8.b osztályos tanuló a következő tanévtől már középiskolás lesz, mint elmondta, grafika szakon szeretné folytatni tanulmányait. Ötödikes kora óta alkot, technikák közül a festés, témák közül a tájképek a kedvencei.