Kék hírek Kiemelt hírek Térség

Előzetesben a hétvégi kábítószercsempészek

Indítványozta a Csongrád Megyei Főügyészség, hogy a bíróság rendelje el annak a két férfinak az előzetes letartóztatását, akik közel 30 kiló marihuánát próbáltak Magyarország területére csempészni a hét végén.

MH-kék hírek
Mint arról beszámoltunk: a megalapozott gyanú szerint a szerb-magyar állampolgárságú, Szerbiában élő férfi pénteken 10 órakor jelentkezett belépésre az ásotthalmi közúti határátkelőhelyen az általa vezetett személygépkocsival. A vámellenőrzés során a gépkocsit gyanúsnak találták, ezért tételes vámvizsgálat mellett döntöttek. Az ellenőrzés során az autó gyári üregeiben elrejtve 30 csomagban 15 kiló kábítószergyanús anyagot foglaltak le, amelyről megállapították, hogy marihuánát tartalmaz és amelynek a tiszta hatóanyag tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határát meghaladja.

Ugyancsak ezen a napon reggel 7 órakor jelentkezett belépésre az a szerb állampolgárságú férfi, aki szintén Ásotthalmon keresztül próbált bejutni a járművében elrejtett kábítószerrel Magyarország területére. A belépést követően elrendelt vámvizsgálat során az általa vezetett gépkocsiban kialakított üregben 27 csomag, közel 15 kiló kábítószergyanús anyag került lefoglalásra. Az eljárás során megállapítást nyert, hogy az általa csempészett anyag marihuánát tartalmaz, amelynek a tiszta hatóanyag tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határát meghaladja.

A főügyészség mindkét férfi vonatkozásában a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye okán tett indítványt a kényszerintézkedés egy hónapra történő elrendelésére. A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően mindkét gyanúsított előzetes letartóztatását elrendelte.

A különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt indult eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja mindkét gyanúsítottal szemben a Csongrád Megyei Főügyészség fokozott felügyelete mellett.