Kiemelt hírek Térség

Dupla ajándékot kapott az újévi apátfalvi baba

A kistérségtől százezer forintot, Apátfalvától ajándékcsomagot kapott az év első kistérségi újévi babája Rózsa János Ignác. Az ajándékokat Farkas Éva Erzsébet a Makói Kistérségi Társulás elnöke, valamint Szekeres Ferenc apátfalvi polgármester és Siprikó Zsuzsanna alpolgármester vitték el a kisbabának és édesanyjának.

Korom András – Apátfalva

Rózsa János Ignác, a térség első újévi babája három hete, január 1-jén 2 óra 16 perckor 2450 grammal és 46 centivel született a makói kórházban, negyedik gyerekként a családban. Édesapja azonban már nem érhette meg a csöppség világrajövetelét, ugyanis a múlt nyáron egy autóbalesetben meghalt.

 

– Minden nap kijárunk a sírjához a temetőbe – árulta el a csöppség édesanyja, Rózsa Anett. A kisbaba jól van, némileg mér nőtt, súlyban is jelentősen gyarapodott. Hogy pontosan hány kiló és hány centi, azt az édesanyja nem tudta, de azt elárulta, hogy a kisfiú csak akkor nyűgös, ha éhes, de akkor alaposan kiereszti a hangját és akkor is ha megérett a pelenkacserére. Egyébként éjszaka háromszor kell fel szopni, amúgy rendesen alszik. És imád fürödni!

– Amikor hazahoztuk, a kislányom, azt hitte, hogy játékbaba – mondta az anyuka, aki férje halála óta maga neveli az 5 éves Alexet, a 3 éves Natasát és Ignácot. A legnagyobb gyerek Szegeden jár iskolába, ugyanis ő állami gondozott.

A családhoz ma kora délután látogatott el Farkas Éva Erzsébet, a Makói Kistérségi Társulás elnöke, aki 100 ezer forintot és egy gyermek játszószőnyeget ajándékozott a csöppségnek a társulás nevében.

Szekeres Ferenc, Apátfalva polgármestere és Siprikó Zsuzsanna alpolgármester sem érkeztek üres kézzel, ők két hatalmas csomag pelenkát hoztak a kicsinek, illetve egy édességekből és üdítőből álló ajándékcsomagot. Az utóbbival persze nem Ignácra, hanem nagyobb testvéreire gondolva.

Az apátfalvi önkormányzat már a kisfiú születése előtt gondoskodott a családról, hiszen a családsegítőn keresztül adtak nekik egy kályhát, illetve az édesanya segítségével festették ki a szobát. És az önkormányzat minden nap juttat nekik, az önkormányzat és az élelmiszerbank közötti szerződésnek köszönhetően a Tescotól kapott élelmiszerből is.