Makó Színes

A végzős bálra készülnek a makói középiskolások

Február első két hetében a végzős középiskolásokon lesz a reflektorfény: a diákok az egyik fontos állomásukhoz érnek. A báli szezont a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola kezdi február 2-án, majd a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola zárja február 10-én. Főképünk a tavalyi bálon készült.

Gajáta Fanni – Makó

Talán az egyik legfontosabb esemény a középiskolások életében a végzős bál. A legtöbb iskolában már akár egy évvel előtte megkezdik a készülődést az osztályok. Makón sincs másképpen: ahogy már mi is írtunk róla, például a József Attila Gimnázium tanulói gőzerővel készülnek a Gombavatójukra. A JAG-os diákok kitűnnek a végzősök közül, ugyanis ők szalag helyett gombot kapnak a nagy esten. Február 9-én a zöldet, majd az érettségi bizonyítványuk átvétele után a sárga gombot kapják meg – ezt azt is szimbolizálja, hogy a tanulók „beértek”.

Elsőként a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola végzős diákjai kapják meg szalagot: ők február 2-án mutatják be a betanult produkciókat. Másnap, a Makói Návay Lajos Szakképző Iskola és Kollégium tanulói lépnek fel a sportcsarnokban. Február 9-én a JAG-osok lélegzetnek fel, miután a bécsi- és angolkeringőket előadták. Végül, de nem utolsó sorban a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola zárja a középiskolai báli szezont, február 10-én.

One Response

  1. Elirták, mivel a jagosok a zöld gombot kapják meg először utánna a sárgát

Comments are closed.