Hírek Színes Térség

Nagykorú lett a kiszombori Dáridó csoport

A nagyközség művelődési házában ünnepelte 18. születésnapját a Dáridó csoport. A paródia-playback előadásokkal nem csak megtöltötték a nézőteret, de meg is nevetették a közönséget, akik tapssal kísérték a dalokat.

Kiss Dániel — Kiszombor

Szekeres Ferencné 18 éve alapította a csoportot, hogy az idősek otthonának gyűjtsenek. Az egyszerinek tervezett fellépés végül nem csak hogy ismétlésre került, de a Dáridó Zombori Módra Csoport a mai napig működik. Azóta pedig sokszor kalapoztak már a jótékonyság jegyében, ha pedig meghívják őket, fellépni is ingyen mennek.

A mai ünneplésre olyan régi tagokat is hívtak, akik már nem vesznek aktívan részt a fellépéseken. Jelenleg mintegy tízen alkotják a “magot”, összesen 25 körüli a tagok száma. A legfiatalabb 4-5 éves, a legidősebbek pedig nyugdíjasok, 65-70 évesek. Ez a mostani fellépőkön is tükröződött, hiszen gyerekek és felnőttek egyaránt szórakoztatták a közönséget, akik ezt tapssal és nevetéssel díjazták, sokan pedig mobiltelefonnal is rögzítették a produkciókat.

Az előadást egy közös ünneplés követte, az asztalokon felsorakoztak a sütemények, üdítők és harapnivalók, de a torta sem maradt el. Szekeres Ferencnét a csoport jövőbeli terveiről is megkérdeztük, hiszen fontos évfordulót ünnepelnek idén. – Én azt gondolom, hogy ez egy nagy mérföldkő, mert nagyon nehezen tudunk már összeállni, hogy egy műsort össze tudjunk állítani, és most a cél ezt a magot összetartani annyira, hogy bármikor műsorképesek legyünk – mondta el a csoport vezetője.