Kiemelt hírek Színes

Muffinnal ünnepelt a Hagymatikum

Ezer darab, háromféle ízű muffinnal vendégelték meg a Hagymatikum Gyógyfürdő látogatóit. A születésnapi és pótszilveszteri bulin fellépőkből sem volt hiány: a gyerekekre és a felnőttekre is egyaránt gondoltak a szervezők.

Gajáta Fanni – Makó

2012 januárjában adták át a Hagymatikum épületét, amelyet Makovecz Imre, Kossuth- és Ybl Miklós-díjas magyar építész álmodott meg.  Az elmúlt 6 évben több százezer fürdőző fordult meg a Makovecz téri fürdőkomplexumban, a világ összes tájáról. A szülinapos Hagymatikumot szombaton is rengetegen választották – ez alkalomból a szervezők ezerdarabos muffin toronnyal készültek. Farkas Éva Erzsébet polgármester is részt vett a rendezvényen. A város első embere kiemelte, a város egyik legimpozánsabb épülete nem abban a formában épült meg, amelyben Makovecz Imre eltervezte, azonban Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, országgyűlési képviselő közbenjárásának köszönhetően 9,5 milliárd forintot fordíthatnak a bővítésre.

Gergely Gábor második alkalommal ünnepelt együtt a fürdővel. Az igazgató elmondta, ez az egyik legfontosabb program a Hagymatikum életében. Idén újításként torta helyett muffinnal készültek: csokoládés, fekete-erdős és málnakrémes finomságok közül ehettek a fürdőzők.

– Nagyon szép számmal vesznek részt a mai rendezvényünkön. Valószínűleg visszatérő vendégeink is vannak, illetve ahogy beszélgettem a szabadidőmben, sokan elmondták, a buli miatt jöttek el hozzánk – fogalmazott az igazgató.

navigate_before
navigate_next

A pótszilveszterrel egybekötött születésnapon minden korosztálynak kedveztek: a gyerekeknek a Ramazurka együttes énekelt és kreatív sarok is volt,, később a Copacabana Brazil Showtánc táncosai szórakoztatták a fürdőzőket, illetve a The Beatboys is felrázta a hangulatot. Ahogy már megszokott, most sem maradhat el az éjszakai fürdőzés.