Színes

Keringővel is készültek a végzős bartókosok

Már hagyománynak számít a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézmény életében, hogy bált szerveznek az év elején. Az esten a végzősök keringővel készülnek. A befolyt összegből az iskola multimédiás eszközöket szeretnék fejleszteni.

Gajáta Fanni – Makó

5 évvel ezelőtt szervezték meg az első Bartók Bált, amelyen a diákok, a tanárok és a szülők is jól érezhetik magukat. Az utóbbi időben a végzősök a tánctudásukat is bemutatják, ugyanis a testnevelés órák keretén belül társastáncot tanulnak a 7. és 8. évfolyamosok. Az idei bálon is a megmutatták a lányok és a fiúk keringő és cha-cha-chá tudásukat. A 14 éves Guti Kíra nemcsak táncol, hanem énekel is. A nyolcadikos lány elsőként az apátfalvi általános iskolában kezdte a tanulmányait, később került a Bartókba, hogy fejlődhessen.

– A legközelebb a népdal áll a szívemhez. Idén fogok végezni, és vagy a Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolában szeretnék továbbtanulni, vagy Bartók Konzervatóriumban magán énekszakon – árulta el Kíra, aki énekesnő szeretne lenni. A szombati fellépés előtt elmondta, hetedik osztály óta tanítja Szilágyi Réka a táncot, de az utolsó évben is sokat gyakoroltak. – Nekem könnyű táncolni is, mivel a makói Forgatós Táncegyüttesben is tagja is vagyok.

navigate_before
navigate_next

A szombati bálon fellépett Szilágyi Éva operaénekesnő is. Az est bevételéből az iskola multimédiás eszközeit szeretnék fejleszteni.