Hírek Makó

Újra otthon tudnak mosni Czipakék

Czipak Gyula Lászlóné egyedül neveli négy gyermekét. Az édesanya elmondta, hónapokkal ezelőtt ment tönkre a mosógépük, ezért a szomszédoktól kérték kölcsön a gépet, mostanáig: a DK makói szervezete segített az édesanyának.

Gajáta Fanni – Makó

Czipak Gyula Lászlóné egyedül neveli a 2 éves Orosz Krisztiánt, az iskolás Czipak Laura Tamarát, illetve az óvodás Trivapetrovics Diánát és Czipak Dzsenifert. Az édesanya elmondta, nem egyszerű az életük, azonban már kapott segítséget az Újvilág Alapítványtól is – gyerekágyak, paplanok és párnák formájában. A DK makói szervezete is vitt támogatást, egy mosógépet kapott, majd ma délután Mucsi Tamás és Nagy Máté ismét ellátogatott a családhoz, hogy öblítőt, mosószert és a gyerekeknek csokit adományozzon.

– A mosást úgy oldottam meg eddig, hogy kölcsönkértem egy gépet az egyik szomszédtól. Öt emberre szinte minden nap kellett mosni, hiszen a gyerekekre nem adhattam rá ugyanazt a ruhát, amit levettek – fogalmazott az anya. Elárulta, a gyerekek is próbálnak otthon segíteni, a nagyobbik lánya sokszor nézi, hogyan kell főzni.

Mucsi Tamás, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselő-jelöltje elmondta, sok megkeresést kapnak, amelyben a segítségüket kérik. A karitatív programok is fontosak számukra.