Hírek Kiemelt hírek Makó Térség

Makó a makóiaké. És Vásárhely?

A makói városvezetést folyamatosan azzal támadják, hogy Hódmezővásárhely beleavatkozik a város életébe. Ha viszont egy makói pártképviselő átmegy kampányolni egy nyolc párt támogatásával is függetlenként induló jelölt mellett, az nem baj?

Nagy Szabolcs – Makó/Hódmezővásárhely

Nagyon szívesen kampányol azzal a Jobbik a városban, hogy Makó a makóiaké. Ugyanekkora lendülettel akaszkodik rá a többi ellenzéki párt is erre a szlogenre alkalomadtán, mert hát milyen jól hangzik ugye, hogy a mi városunk életébe ne avatkozzanak bele.

Ehhez képest egészen érdekes olvasói fotót kaptunk nemrég Hódmezővásárhelyről, amin az látszik, hogy Csávás Antal, a makói MSZP iroda vezetője (borítóképünk közepén) nyugodt szívvel megy aláírást gyűjteni, kampányolni az egyébként nyolc párt által támogatva is függetlenként induló Márki-Zay Péternek.

Ezek szerint eléggé szabadon értelmezik, hogy mi számít egy város életébe beavatkozásnak, és mi az, ami nem. Ha hódmezővásárhelyi jön Makóra, akkor az igen, ha makói megy Hódmezővásárhelyre, az nem? Esetleg, ha a Fideszt képviseli az érintett, akkor igen, ha bármilyen más ellenzéki pártot, akkor nem?

Olvasónk is ezzel a kérdéssel küldte el nekünk a képet: Ha Makó a makóiaké, akkor Hódmezővásárhely nem a hódmezővásárhelyieké?

Vagy az is lehet, hogy annyira elfogytak már az MSZP aktivistái Hódmezővásárhelyen, hogy néha kibérlik a makóiakat.

 

Borítókép: olvasói fotó