Kiemelt hírek Makó

Görögkatolikus közösségi ház építéséhez is kérték Lázár János segítségét

Egy görögkatolikus közösségi ház építéséhez is kérték Lázár János segítségét annak ma délutáni, a makói városházán tartott lakossági fogadóóráján. Összesen 22-en keresték fel problémáikkal.

Korom András – Makó

Lázár János segítségét és tanácsát többek közt föld- és özvegyi nyugdíj ügyében kérték. Az egyik iskolaorvos a szakmáját érintő béremelés hiányáról tájékoztatta a térség országgyűlési képviselőjét, aki megtudta, hogy havi nettó 162 ezer forintért lát el 2500 kisdiákot. A miniszter megjegyezte, hogy ez igencsak kicsi összeg, s kérdésére kiderült az is, hogy az iskolaorvosok az ENI alkalmazásában dolgoznak, s a város csak kisebb béremeléssel tudta a helyzetet javítani. Az is kiderült, hogy lassan az asszisztens is többet keres a panaszosnál. Lázár János azt ígérte, utánanéz, hogyan segíthetne a helyzeten.

De segítséget kértek tőle a Bérpalota egyik tavaly beázott, s lakhatatlanná vált lakása felújításához, illetve akadt, aki amiatt panaszkodott, hogy Hagymatikumból kijövő gőz zavarja a közelben élőket.

Bíró István görögkatolikus parókus közösségi ház építéssel kapcsolatban kért segítségét. Kiderült, hogy a templommal szemben áll az  igen rossz állapotú kántorlakás. Ennek helyére szeretnénk felépíteni egy olyan ingatlant, mely találkozóhelyként funkcionálhatna az egész városnak. A parókus arra volt kíváncsi, kiírnak-e a közeljövőben ezt lehetővé tevő pályázatot. Lázár János megígérte: megnézik, milyen forrás áll a rendelkezésre.

 

One Response

  1. talán nem elég nagy a templomuk?

Comments are closed.