A 90 éves Tóth Feri bácsit is köszöntötték péntek délután a József Attila Városi Múzeumban, valamint bemutatták a második évkönyvet is. Megtelt érdeklődőkkel az intézmény.

Gajáta Fanni – Makó

Tóth Ferenc, nyugalmazott múzeumigazgató sok mindent tett a makói kultúráért: Feri bácsi 1964 és 1988 között volt a múzeum direktora, azonban a nyugdíjas éveiben is sokszor visszalátogatott a Megyeház utca 4. szám alá. Halmágyi Pál egykori múzeumigazgató diákként és kollégaként is találkozott Feri bácsival, akivel a mai napig jó kapcsolatot ápol.

– Az ő akaraterejének és tenni akarásának köszönhető, hogy a régi polgári házból lett ez a mai, emeletes múzeum hatalmas raktárakkal, megépült Ópusztaszeren a makói hagymás ház, felépült az Espersit-ház, amelyben az irodalmi kiállítás kap helyet, illetve a múzeum udvarán megvalósult a skanzen – fogalmazott Halmágyi Pál. Feri bácsiért sokan jöttek el, a múzeum megtelt érdeklődővel, sokan köszöntötték fel születésnapja alkalmából, amely január 4-én volt.

Ez alkalmából jelent meg a második Múzeumi Évkönyv is, amelynek a középpontjában a nyugalmazott múzeumigazgató áll. Köszöntőt írt Farkas Éva Erzsébet polgármester, Szikszai Zsuzsanna igazgató és egykori kollégák is. A kötetben összesen 44 szakember írása jelent meg.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest