Kék hírek Kiemelt hírek

A matrac alá bújt nőt akart becsempészni

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a német férfival szemben, aki egy koszovói nőt próbált lakóautója ágyneműtartójában az Európai Unió területére csempészni. A police.hu fotóján a becsempészni akart nő.

MH-Kék hírek
A Németországban élő vádlott interneten keresztül megismerkedett egy koszovói nővel, és az internetes kapcsolat során megbeszélték, hogy a vádlott segítséget nyújt abban, hogy a nő Szerbia területéről Németországba utazzon. A megbeszélteknek megfelelően a vádlott tavaly november 1-jén Németországból Belgrádba utazott a tulajdonát képező és általa vezetett német honosságú lakóautóval. Még aznap a délutáni órákban a vádlott gépkocsijába beszállt a nő és elindultak együtt Magyarország irányába.

Röszke autópálya határátkelőhelyhez érve este 9 óra körüli időben még a határ előtt a nő a gépkocsi lakóterébe ment, ahol bebújt az ágyneműtartóba. A határellenőrzés során átvizsgálásra került a gépkocsi utastere is, ahol az intézkedő rendőrök az ágymatrac alatt, az ágyneműtartóban megtalálták a koszovói állampolgárt, aki semmilyen, a jogszerű magyarországi tartózkodását igazoló okmányokkal nem rendelkezett. Az ügyészség a vádlottat embercsempészés bűntettével vádolja.
A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.