Kiemelt hírek

Nő-Köz-Pont indul Makón

Egy pályázatnak köszönhetően 3 éves projekt indul Makón, amelynek célja a helyi és kistérségben élő nők családi, társadalmi és munkaerőpiaci szerepeinek összeegyeztetése, illetve a nők foglalkoztathatóságát, atipikus munkavégzés népszerűsítse.

Gajáta Fanni – Makó

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett, „A nők a családban és a munkahelyen” című felhívásra, a Makó Városi Kulturális- Közművelődési Nonprofit Kft. sikeres pályázatot nyújtott be, melyet a Fiatal Családosok Egyesületével konzorciumban fog megvalósítani. Farkas Éva Erzsébet polgármester elmondta, erre a célra 200 millió forintot nyert a város, amelyből női információs és szolgáltató központot hoznak létre: ezzel szeretnék javítani a család és a munka összeegyeztetését. A 3 éves program során 1000 nőt szeretnének elérni, ebből 500-an vehetnek részt képzésen, majd a végén 20 főt integrálnának vissza a munka világába.

Az elmúlt hónapokban 12 partnerrel vették fel a kapcsolatot, többek között az apátfalvi, maroslelei és a kiszombori önkormányzattal, illetve civil szervezetekkel és olyan cégekkel, mint a Makói Gyógyfürdő Zrt., a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény, a Városgazdálkodási Nonprofit Kft. és a gumigyár.

– A program keretén belül az atipikus foglalkoztatási formák népszerűsítését szeretnénk megvalósítani. A részmunkaidőn és távmunkán kívül az önfoglalkoztatás, a bedolgozás és az egyszerűsített alkalmi munka megvalósítása a cél nők számára. Persze nem csak a nőknek szól, hiszen ez a munka és a család összehangolásáról is szól, ebből a családtagok is kiveszik a részüket – fogalmazott a polgármester.

Zsámboki Erika, Makó Városi Kulturális- Közművelődési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, március 1-jével a Hagymaházban nyílik a központ és kimondottan a szakmai munkával szeretnének foglalkozni. Lesznek különböző fórumok és előadássorozatok is. Andrási Lilla projektmenedzser összefogója hozzátette, a vélemények is számítanak, így a résztvevők, a családtagok és a partnerek véleményére is számítanak.