Hírek Makó

Hogyan hat a helyi vállalkozásokra a fürdő fejlesztése?

Kedden délután a Hagymatikumban Gergely Gábor igazgató, Vigh Zsolt a Jázmin Apartman vezetője, valamint Puszta Sándor Bástya Hotel ügyvezetője beszéltek arról, hogyan hat a helyi vállalkozásokra a fürdő fejlesztése.

Tanács Dóra Gréta – Makó

Kedden délután a Hagymatikum emeletén a 9,5 milliárdos fejlesztés hatásairól beszélgetett Kisistók Tímea Gergely Gáborral, Vigh Zsolttal és Puszta Sándorral arról, hogyan hat ez vállalkozásaikra.

Gergely Gábor elmondta, idén hatéves a Hagymatikum, különböző vásárokon vesznek részt, hogy így is népszerűsítsék a fürdőt. Az igazgató Bukaresten, Belgrádon és Budapesten is személyesen ott volt. – Most már biztosan kijelenthetjük, hogy a testület előtt bemutatott terveket a kormány is elfogadta, nincsenek kérdések arról, mi és hogyan lesz. A következő három évet érinti ez a beruházás. Szükség van parkolóhelyekre és nagyobb zöld területre. Szerencsére több mint 50 panzió és két hotel működik Makón, fontos nekünk és nekik is, hogy több napot maradjanak itt a vendégek – fogalmazott az igazgató.

Vigh Zsolt, a Jázmin apartman tulajdonosa tavaly június elején nyitotta meg vállalkozását. Számára nyilvánvaló volt, hogy Makó turisztikai célponttá fog válni, reménykednek abban, hogy az új fejlesztésnek köszönhetően nem csak nyáron, hanem az év többi részében is több napos maradásra ösztönözhetik vendégeiket, hiszen jelenleg az egynapos tartózkodások a jellemzőek. Apartmanjukba 36%-ban Romániából, 32,4%-ban Szerbiából érkeznek. Amennyiben lesz rá lehetőségük, a Maros parti strand felé terjeszkednének.

Puszta Sándor, a Bástya Hotel vezetője eredetileg elektromos szakemberként dolgozott, a Hagymatikum nyitásakor ez a hotel zárva volt, de ő látott benne fantáziát a fürdő közelsége miatt, ahová ő is el szokott látogatni. Sok újítást vezetett be a hotelben, például a fűtést gázról hőszivattyúsra cserélte, led világítást és intelligens wc ülőkéket szereltetett be. Büszkék arra, hogy országos elégedettségi felmérésben a fürdővárosok között első helyen végzett Makó, megelőzve Mórahalmot és Budapestet. A Bástya Hotel 4 fős családokat is el tud szállásolni, 15 szobában 40-45 főt tudnak fogadni. Márciusban egy elektromos autótöltő telepítését tervezik a szálláshelynél.