Kiemelt hírek Makó

Bokáig érő víz bosszantja a Kálvin utcán közlekedőket

Több olvasónk is jelezte, hogy az eső miatt bokáig ér a Kálvin utcai járda több szakaszán is a víz. Riasztottuk Toldi Jánost választókörzeti képviselőt, aki miután maga is meggyőződött a tarthatatlan helyzetről, azonnal intézkedett. Fotó: Kiss Dániel

Korom András – Makó

Olvasóink jelezték, hogy az eső miatt ismét megállt ma reggelre a víz a Kálvin utca több szakaszán, a rendelő és a Szegedi utca között. Így van ez rendszeresen azóta, hogy pl. JUGYU előtt megcsinálták a járdát. Igaz korábban sem lehetett száraz lábbal átkelni itt, ráadásul akkor a víz alatt bokatörő lyukak nehezítették a közlekedést. Aki teheti, az úttestre megy, a gyalogosoknak azonban ez nem egy életbiztosítás.

Csele Judit, például a portálunk Facebook oldalán panaszkodott, mondván: hiába jelezte a problémát korábbi fogadóóráján egyenesen Farkas Éva Erzsébet polgármesternek, azóta sem történt semmi. Azaz a helyzet változatlan, ahogy arról ma délelőtt kollégánk is meggyőződött. A csapadékvíz ott áll a járdán, bokanyaldosó magasságban hömpölyögve.

Megkérdeztük a helyzetről Toldi Jánost, a körzet települési képviselőjét, aki előbb kiment a helyszínre, majd azt mondta, hogy a kérdéses járdaszakaszt már ebben a ciklusban újították fel a közmunkások, egy Hunyadi utcai fórumon elhangzott panasz nyomán.

– Több cikluson átnyúlóképviselőségem nagy szenzációja volt, hogy a Juhász Gyula Gimnázium előtt rövid úton megcsináltattuk a nagyon rossz járdát, miután egy egész körzet támadott, ugyanis 20 éve ott járnak a Szegedi utcai buszmegállóhoz. Kimentem a JUGYU elé, s magam is tapasztaltam az tarthatatlan helyzetet, ami egyrészt abból adódik, hogy az úttest 80 centivel magasabban van mint a járda, azaz az előbbiről az utóbbira folyik a víz. Három lefolyó is biztosítaná, hogy elfolyjon az esővíz, de az alsóról és a felsőről bebizonyosodott, hogy azok nincsenek bekötve a csatornába, a középső pedig úgy látszik eldugult. Köszönjük az észrevételt, a gondot mielőbb megoldjuk – mondta Toldi János, aki azonnal kérte a Városgazdálkodási Nkft-t, hogy hárítsák el a hibát.

A képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy 06-80-820-039-es ingyenesen hívható számon jelezheti bárki, ha hasonló kellemetlenséget tapasztal a városban. Ezek a panaszok ugyanis bekerülnek a városháza hétfői vezetői értekezleteire.