Kék hírek Kiemelt hírek Ország-világ Térség

Négy évet kapott a testvérét agyonverő kiszombori férfi

Sz. István 2016 nyarán olyan súlyosan bántalmazta fivérét, hogy az belehalt sérüléseibe. A Szegedi Ítélőtábla ma jogerősen 4 évre enyhítette a Szegedi Törvényszék által korábban kiszabott 6 éves börtönbüntetését.

MH-Kiszombor

Sz. István vádlott édesanyjuk elvesztése óta testvérével, Sz. Sándorral élt együtt egy kiszombori házban. A sértett rendszeresen ivott, a ház fenntartási költségeihez nem járult hozzá, ezek miatt a két férfi között számos vita, veszekedés alakult ki. Ilyenkor a vádlott kiabált a sértettel, és 2016 márciusában egyszer pofon is ütötte.

2016. július 13-án a vádlott ismét összeveszett az alkoholizmusa miatt legyengült fizikai állapotban lévő testvérével, mert az elment otthonról, és a vádlott csak hosszas keresés után találta meg. Ekkor hazamentek, és a házuk udvarán a vádlott előbb kézzel legalább tízszer megütötte a magába roskadva, magatehetetlenül ülő sértettet, majd az ütésektől hátára került testvérét tovább bántalmazta – mellkasába, illetve az oldalába térdelt, és rövid időre a nyakát is megragadta.

Ezután a vádlott felhagyott testvére bántalmazásával, őt az udvaron hagyta, és bement a lakásba azzal, hogy átöltözik. Ekkor hallotta meg hogy kint valaki elzuhant, s a bejárati ajtó előtt hason fekve találta a testvérét, aki ekkor még életben volt, hörgött. A vádlott bevonszolta a fürdőszobába, ott a vért lemosta a sértett testéről, majd a szobába vitte, az ágyra fektette és otthagyta, orvosi segítséget végül csak este fél 11 körül hívtak a sértetthez.

A bántalmazások során szerzett sérüléseibe Sz. Sándor a megverése után 20-30 perccel, este 9 óra körül elhunyt, így a mentősök már csak a férfi halálát tudták megállapítani. Életét az időben érkező orvosi segítség is csak kis valószínűséggel tudta volna megmenteni – olvasható az ítéletben.