Hírek Makó

Keringővel készülnek a gombavatóra a JAG-osok

Szeptember eleje óta próbálnak a József Attila Gimnázium diákjai a Gombavatójuk nyitótáncára. A koreográfia már elkészült, az utolsó két hétben a Sportcsarnokban próbálják ezeket. Február 9-én lesz a rendezvény.

Tanács Dóra Gréta – Makó

Kedd délelőtt az Erdei János Városi Sportcsarnokban készültek a József Attila Gimnázium végzős tanulói a Gombavatójukra, amely két hét múlva lesz. Sütő Eleonóra, társastánc pedagógus négy végzős osztályt készít fel a Gombavató nyitótáncára. Három osztály bécsi, egy pedig angol keringőt táncol. Fontos, hogy a Sportcsarnokban is tudjanak próbálni két héten át a térformák és a párok száma miatt is, hiszen maga a rendezvény is itt lesz. Van olyan osztály, ahol 12, de van, ahol 17 pár van.

– Örülök neki, hogy két hét áll rendelkezésre, hogy itt próbálhassunk, a koreográfiák készen vannak, a be- és kivonulást kell lemérnünk az ajtótól még a műsor miatt. Szeptember elején már elkezdtünk táncolni, először a kiválasztott tánc alaplépéseit, figuráit tanítottam meg. Október végén, november elején kezdtük el összeállítani a koreográfiát. Nem volt limit abban, hogy hány pár táncolhat, mindenki részt vehet a nyitótáncban – mondta el a végzősök felkészítője.

Botlik Szabina és Csíki Botond együtt táncolnak majd bécsi keringőt a Gombavatón. Elmondták, azért táncolnak együtt, mert korábban is nagyon jóban voltak, így ez adott volt. Eleinte voltak nehézségek a tánc megtanulásával, de mostanra már összeszoktak, az egész osztályt összekovácsolta, hogy együtt csinálnak valamit, együtt próbálnak.