Kék hírek Kiemelt hírek Térség

Lábujjai között dugdosta a kábítószert

Kétszeresen is pechje volt annak a férfinak, aki egy kölcsön biciklivel tekert, míg a rendőrök meg nem állították. A kerékpárról kiderült, hogy lopták, a férfi lábujjai között pedig kábítószert találtak. Most emeltek vádat ellene.

MH-kék hírek

A vádirat szerint az elkövető 2016. május 22-én, Szegeden közlekedett a rokonától kölcsönkapott kerékpárral. A rendőrjárőr igazoltatta a vádlottat, megállapította, hogy a biciklit körözik, ezért a férfit a rendőrőrsre előállította. Az előállítás során a vádlott ruházatát átvizsgálták és a vádlott lábujjai közül alufólia csomag került elő. A csomagban „kristály” volt, amely kábítószert és  új pszichoaktív anyagot tartalmazott. A vádlott a „kristályt” aznap vásárolta, saját fogyasztásra, ismeretlen férfitól, kétezer forintért. A kábítószer tiszta hatóanyag tartalma meghaladta a csekély mennyiség felső határát.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a visszaeső vádlottat kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja. Az ügyészség az egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt a vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni – közölte az ügyészség.