Hírek

Almát osztott a Máltai Szeretetszolgálat

Közel 8 mázsa almát kapott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Makói csoportja, amelyet a nagycsaládok között osztanak majd szét.

Gajáta Fanni – Makó

Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak fontosak azok a családok, akiknek nélkülözniük kell valamit az életükben. A szeretetszolgálat nagy mennyiségű alma felajánlást kapott, amelyből Makóra is jutott. A makói csoport 70 doboznyi gyümölcsöt kapott, amely közel 8 mázsát nyom. Kómár Mátyás elmondta, Makó és térségi nagycsaládokra, intézményekre is gondoltak, ezért közöttük osztják szét.

– Számításaim szerint legalább 30 család fog részesülni belőle, illetve az intézményi ellátáson keresztül még többen ehetnek majd az almából – fogalmazott a csoportvezető. Elmondta, reméli idén is sokszor jótékonykodhatnak a felajánlásoknak köszönhetően. A közeljövőben tartós élelmiszercsomagot szeretnének osztani a rászoruló családoknak.

Biró Istvánt, a makói görögkatolikus parókia parókusát is értesítették a máltaisok: mint a parókustól megtudtuk, az egyházközösségben is sok a nélkülöző család, akiknek ilyen formában tudnak segíteni.  Nem ez az első alkalom, hogy a szeretetszolgálat gondol a közösségre, amikor felajánlásról van szó. A mostani almaadományból 10 család részesülhet.