Kiemelt hírek Színes

A tévében szerepeltek a pitvarosi gyerekek

Nem mindennapi élményben volt részük a Petőfi Sándor Általános Iskola 6. osztályos tanulóinak: Viktor, Gergő, Balázs és Maximilián az M5-ön futó, Ismerd meg! című vetélkedőjében szerepelt, nem is akárhogyan – a gyerekek nyerték meg a vasárnapi adást. Főképünk: Ismerd meg! Facebook oldala.

Gajáta Fanni – Pitvaros

A pitvarosi általános iskolában nagy hangsúlyt fektetnek a tanulásra: a tanulók csoportosan dolgoznak együtt, így mindenki lehetőséget kap a bizonyításra. Emellett prezentációkat is készítenek egyénileg, amelyet a társaiknak kell bemutatni. A KIP- módszeres tanulás jól jött a 6. osztályos Baranyi Gergőnek, Buka Viktornak, Burján Balázsnak és Papp Maximiliánnak, hiszen az M5-ön futó, Ismerd meg! című vetélkedőn emiatt is szerepeltek nagyon jól. A pitvarosi Eszetlen Eszesek az első helyen végeztek, egy jáki csapatot legyőzve.

Szüllőné Cződör Mária, a hatodikosok osztályfőnöke elárulta, nagyon ügyes segítőt kaptak Stoics Alexandra személyében. Bár a jákiaknak több buzdítójuk volt, még ez sem okozott gondot a négy fiúnak. Elmondta, a Háztartás témát kapták meg, így utána kellett nézniük a szappangyártástól kezdve az az okos otthonokig.

– Kicsit kevés időnk volt felkészülni, de úgy volt, hogy kaptunk egy anyagot, amely alapján gyakorolhattunk órákon és tanulósávokon. Nekem tetszett a verseny és a felkészülés is, akár részt vennék máskor is ilyenen – árulta el a 11 éves Baranyi Gergő.

– Nagyon jó volt a verseny. Háztartással kapcsolatos feladatok voltak, de nem voltak annyira nehezek. Otthon én is szoktam takarítani, például felporszívózok, felmosok vagy felsöprök – vette át a szót Buka Viktor. – Ügyességi és lexikális tudásra épülő feladatok is voltak. Például el kellett mutogatni a centrifugát vagy a mikrohullámú sütőt.


Szüllőné Cződör Mária és a gyerekek: Viktor, Gergő, Balázs és Maximilián.

– Jó volt szerepelni a tévében, tegnap pedig visszanéztem magam. Azt vettem észre, hogy sok mindent kivágtak. Először voltam stúdióban, először picit izgultunk, aztán feloldódtunk – mesélte Burján Balázs.

A gyerekek nem csak tudással, hanem ajándékkal tértek haza – az első helyezettek okostelefont kaptak.