Hírek Kiemelt hírek Makó Térség

Őket indítják a makói-vásárhelyi választókerületben

Eddig csak az ellenzéki pártok jelentették be a makói-vásárhelyi választókerületben, hogy ki is indítanak az április 8-i országgyűlési választásokon. A Fidesz holnap tartja válaszmányi ülését, melyen a jelöltekről döntenek.

Korom András – Makó

Az MSZP Rója Istvánt, a JAG volt igazgatóját indítja az országgyűlési választásokon, ezt az akkor még a szocialisták miniszterelnök-jelöltje, Botka László jelentette be még tavaly augusztus 21-én Makón. Bár Botka később lemondott miniszterelnöki jelöltségéről, az MSZP makói szervezete októberben megerősítette, hogy továbbra is Rója a jelöltjük.

Rója István. A tavaly augusztusi jelöltbemutatón.

Mucsi Tamást maga Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke jelentette be makói fórumán a párt parlamenti képviselő-jelöltjének. A fórumon azonban a pártelnök hagyott egy kiskaput, amikor azt mondta: „Nyitott a Demokratikus Koalíció mint a 106 választókerületben arra, hogy a jelenlegi kormány megbuktatása érdekében megegyezzen a demokratikus ellenzéki pártokkal közös jelöltekben, azaz akár vissza is léptesse egyes választókörzetekben a sajátjait.”

Később az MSZP és DK megállapodtak abban, hogy hatvan körzetben az MSZP jelöltje, 46 körzetben a DK jelöltje indul a választáson. Mindegyikben az esélyesebb jelölt javára léptek vissza a két párt jelöltjei. A makói-vásárhelyiben így Mucsi Tamás lépett vissza Rója István javára.

A Jobbik színeiben ismét Kiss Attila makói állatorvos indul. A politikus az elmúlt években a Jobbik makói és választókerületi elnökeként valamint a Csongrád Megyei Közgyűlés tagjaként tevékenykedett. De indult a 2014-es országgyűlési, illetve a makói polgármester választáson is.

Az Együtt jelöltje Wéber Katalin. Információnk szerint a nyugalmazott informatikus könyvtáros Szegeden él.

Wéber Katalin. Fotó: facebook

A Momentum tavaly október 31-én a fővárosban jelentette be kiket indít a parlamenti választásokon. A makói-vásárhelyi választókerületben Jakab Tamást. Az eddigi legfiatalabb jelöltről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy a szegedi Radnóti Gimnáziumba járt.

Jakab Tamás. Fotó: Facebook

A Lehet Más a Politika a választókerületben Pongrácz Gergelyt indítja. A mérnök-közgazdász a párt alapító tagja, a párt dél-budai szervezetének tagja, közlekedési szakértő, 2014 és 2016 között budafoki önkormányzati képviselő.

Pongrácz Gergely. Fotó: facebook

A Fidesz-KDNP országos választmánya holnap, azaz kedden ül össze, ezen hagyják jóvá a választókerületek jelöltjeit. A kormányzópárt csak ezt követően jelenti be azokat. Nagy meglepetés a makói-vásárhelyi választókerületben nem várható, biztosnak látszik, hogy a jelölt Lázár János lesz, aki portálunknak is azt nyilatkozta, hogy a kormányzati munka helyett a következő ciklusban a választókerületben szeretne dolgozni.

Lázár János a makói fürdő 9,5 milliárdos bővítése bejárásán.