Kék hírek Kiemelt hírek Térség

102 liter tiszta szeszben úszott a nő kocsija

Megérezték egy nő autója padlólemezébe rejtett tiszta szesz és a pótkerék melletti gyári rekeszbe rejtett dohány “szagát” a pénzügyőrök. A NAV fotóján a szeszes palackok.

MH-kék hírek
A pénzügyőrök egy magyar rendszámú személyautót ellenőriztek Ásotthalmon. A járművet vezető magyar nő elmondta, hogy bejelenteni való árut nem visz magával.  A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban kockázatelemzés alapján a jármű tüzetes átvizsgálása mellett döntöttek. A döntés helyesnek bizonyult, mivel az autó házilag átalakított padlólemezéből, műanyag palackokba töltve, összesen 102 liter 96 térfogatszázalékos adózatlan alkoholtermék került elő. Az alkoholt a nő magáénak vallotta.

102 liter alkohol a házilag átalakított autóban

102 liter alkohol a házilag átalakított autóbanMunkatársaink 102 liter alkoholt és 173 doboz adózatlan cigarettát foglaltak le két személyautóban, Ásotthalmon és Röszkén. A pénzügyőrök egy magyar rendszámú személyautót ellenőriztek Ásotthalmon. A járművet vezető magyar nő elmondta, hogy bejelenteni való árut nem visz magával. Munkatársaink a nyilatkozatot elfogadták, azonban kockázatelemzés alapján a jármű tüzetes átvizsgálása mellett döntöttek. A döntés helyesnek bizonyult, mivel az autó házilag átalakított padlólemezéből, műanyag palackokba töltve, összesen 102 liter 96 térfogatszázalékos adózatlan alkoholtermék került elő. Az alkoholt a nő magáénak vallotta. Ezzel egy időben Röszkén, egy német rendszámú BMW ellenőrzésekor, a pótkeréknél található gyári rekeszből, 173 doboz különböző márkájú – L&M, West, Lucky Strike, Tekel és Chesterfield – adójegy nélküli cigarettát pakoltak ki a pénzügyőrök. A kocsit vezető török férfi a dohányterméket magáénak vallotta. Munkatársaink a több százezer forint értékű alkoholt és cigarettát lefoglalták és a két ügyben 1,5 millió forint bírságot szabtak ki.

Közzétette: Nemzeti Adó- és Vámhivatal – 2018. január 14.

Ezzel egy időben Röszkén, egy német rendszámú BMW ellenőrzésekor, a pótkeréknél található gyári rekeszből, 173 doboz különböző márkájú – L&M, West, Lucky Strike, Tekel és Chesterfield – adójegy nélküli cigarettát pakoltak ki a pénzügyőrök. A kocsit vezető török férfi azt mondta, hogy mind az övé.
A NAV munkatársai a több százezer forint értékű alkoholt és cigarettát lefoglalták és a két ügyben 1,5 millió forint bírságot szabtak ki.