Hírek Makó

Nem volt szervezett karácsonyfagyűjtés Makón

Az önkormányzat munkatársánál érdeklődtünk azzal kapcsolatban, terveztek-e külön elszállítást a karácsony után elszáradt, kidobásra váró fák miatt, hiszen vannak olyan családok, akiknél ez gondot okozhat.

Tanács Dóra Gréta – Makó

Számos család számára gondot jelenthet a karácsonyfák kidobása az ünnepek eltelte után, vízkeresztet tartják annak az időpontnak, amikor a díszeket le kell szedni, a fát pedig kidobni. Egy héttel ezután még lehet látni Makó utcáin fákat.

Megkérdeztük az önkormányzat marketingvezetőjét, terveznek-e külön elszállítást: – az önkormányzat nem tervezi külön meghirdetett program keretében történő fenyőfa begyűjtést.
Az elszállítás az elmúlt évekhez hasonlóan zöldhulladékként történhet, melyet közterületről a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. , a lakóingatlanok elől a közszolgáltató Dareh  Bázis  Zrt. végez el, melyre minden héten, a hulladékszállítás időpontján van lehetőség.  Továbbá ki lehet szállítani munkaidőben a Földeáki úti telepre is saját járművel.
Tapasztalatunk szerint egyre kevesebb a fenyőfa, azt eldarabolják és feltüzelik ahol van rá lehetőség, balamnit egyre többen műfenyőt használnak. – válaszolta Barna Gábor.