Kiemelt hírek Színes

Focibál volt Apátfalván

Apátfalván hagyománynak számít, hogy bált szerveznek a helyi focicsapatoknak, a focistáknak és a támogatóknak. Szombaton sem volt másképp: a jó hangulatú rendezvényen sokan vettek részt. A befolyt összeget a focistákra fordítják.

Gajáta Fanni – Apátfalva

Apátfalván sikeres sportnak számít a foci: a labdarúgók motiváltak és sikerre éhesek. Luncz László, a felügyelő bizottság tagja és technikai igazgató elárulta, amióta megépült a sportcsarnok, szinte alig szeretnének hazamenni az edzésekről a focisták. Az apátfalvi foci érdekessége, hogy leigazolt gyerekek 11 részes felszerelést kapnak ingyen, ezzel is támogatva a sportolókat.

Nemcsak az egyesület, hanem az önkormányzat is támogatja a labdarúgást – Szekeres Ferenc polgármester elmondta, a település célkitűzése a fiatalok helyben tartása, ezért is fejlesztik a helyi óvodát, a Dózsa György Általános Iskolában található műfüves focipálya is megújult, illetve az iskola és a pálya védelme érdekében kamerarendszert építettek ki. Megújul a Sportpálya és a Sportpálya öltöző is idén, illetve minden évben sikerül az utánpótlás-nevelés feladatainak ellátásához szükséges több mint 10 millió forintot TAO támogatás formájában Apátfalvára hozni Lázár János Miniszterelnökség vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselőjének segítségével. Elkészült Apátfalva új ékköve a Sportcsarnok is. A kivitelező az utolsó simításokat végzi, az ünnepélyes megnyitó is hamarosan megrendezésre kerül, de a gyerekek már használják és futsal mérkőzések is folyamatosan vannak.

A 13 éves Sóki Marcell már 7 éve focizik. A fiú általában a bal szélső poszton játszik és szeret a gól részese lenni.

– Azért választottam a focit, mert az itt is elérhető volt. Futsal csapatban is játszok, de szeretek nagypályán és teremben is focizni – mondta Marcell. Elárulta, testvére is ezt a sportot űzi. A fiúk mellett a lányoknál is népszerű ez a sport: Csonka Emese 3 évet focizott, azonban most egy betegség miatt szünetelteti a sportot. – Szeretném folytatni, vagy Apátfalván  vagy Makón.

navigate_before
navigate_next

A szombati bálon befolyt összeget a focistákra szeretnék fordítani: ahogy megtudtuk, idén futballtáborba szeretnék elvinni a gyerekeket.