Kiemelt hírek Színes

Farsangra hangolódtak a Színtérben

A MA-FI-A minden szombaton tematikus hétvégével várja a kicsiket és a nagyokat a Széchenyi tér 9-11. szám alatt, a Makói Színtérben. Ma délután a farsang állt a középpontban: maszkok készültek, színes hajat és csillámtetoválást kérhettek a résztvevők, illetve fánkot is kaptak a megjelentek. 

Gajáta Fanni – Makó

Mint ahogy a makói fiatalok megszokhatták, az Ifjúsági Színtér tematikus szombatoknak ad helyszínt. Az idei első program során a gyerekek a farsangra készülődhettek: színes és busó maszkok, csillámtetoválások és színes hajak is készültek a délután során Sarkadi Ágota, Kassainé Erzsike néni és Bertus Barcza Anikó segítségével. Ha már farsang, a fánk sem maradhatott el – Csermák Szilvia több tálcányi édességet ajánlott fel. Amíg a lányok kézműveskedtek, addig a fiúk csocsózhattak – ez volt az első alkalom, amikor a számítógépek kikapcsolva maradtak. A bartókos Kósa Angelika Emese is részt vett a foglalkozáson, éppen csillámtetoválást kért Sipos Maja Flórától. A 9 éves kislány egy igazán csajos mintát, Hamupipőke cipőjét választotta. Angelika még nem tudja, hogy mi lesz farsangkor, de már várja a beöltözést.

navigate_before
navigate_next

– Az iskolában egyénileg lehet beöltözni, így tavaly Tavasztündér voltam. Elmentünk egy kölcsönzőbe és onnan választottam ki a ruhát – mesélte a kislány.

Kiss Ádám ifjúsági koordinátor elmondta, erre a hónapra már elkészítették a MA-FI-A programját, amelyet már az iskoláknak is kiküldtek. Januárban lesz suli ajánló a nyolcadikosok részére, illetve a Makói Teátrum ismét előadja A Hókirálynő című darabot is, amelyet a Hagymaházban lehet megnézni díjtalanul.