Belföld Hírek Kiemelt hírek

Makó polgármestere is beszédet mondott a Megyei Jogú Városok Konferenciáján

Farkas Éva Erzsébet szerint a kötelező betelepítési kvóta elutasítása nem politikai kérdés, az ország biztonsága függ tőle. A 2015-ös tömeges bevándorláskor egyik legjobban érintett település, Mórahalom polgármestere is felszólalt.

MH – összeállítás/MTI

-2018 sorsdöntő év lesz Európa, Magyarország és a magyar települések szempontjából, mert Brüsszel fel akarja gyorsítani a kötelező betelepítési kvóták elfogadását – mondta Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke a szervezet konferenciáján, Budapesten.

A rendezvényen részt vett Makó polgármestere is, aki arról beszélt, nem politikai, hanem biztonsági kérdésként tekint a kötelező betelepítési kvóta elutasítására.

– Az Európa kapuin beáramló illegális bevándorlók nem tisztelik a kultúránkat, a vallásunkat, az értékeinket. Mióta a bevándorlás megkezdődött ugrásszerűen nőtt a nők elleni erőszakok száma nem csak nálunk és Európában – mondta el Farkas Éva Erzsébet.

A 2015-ben az illegális határátlépések által egyik legkomolyabban érintett település, Mórahalom polgármestere is arról beszélt, hogy a határkerítésre elengedhetetlen szüksége volt az itt élőknek.

– Amikor felépült, akkor kezdtünk el újra hinni benne, hogy lehet még normális életünk. Teljesen tönkretett minket a bevándorlás, naponta több tonna szemét került az utcáinkra. Azt remélem, hogy nem leszünk kitéve olyan hatásnak, amit kénytelenek voltunk 2014-ben, 2015-ben, 2016-ban elszenvedni – fogalmazott Nógrádi Zoltán.

A konferencia végén a résztvevő polgármesterek kézfeltartással elfogadták a felhívást, amelyben közös fellépést sürgetnek, hogy megőrizzék a magyar települések és a magyar emberek biztonságát és jövőjét. Úgy fogalmaztak, a magyarok többsége teljesen világossá tette: nem akarja, hogy Magyarország bevándorló országgá váljon.

Borítókép: MTI Fotó/Bruzák Noémi

 

2 Responses

  1. Nem szabad megengedni a bevándorlás szervező irodák megnyitását. Hozzák nyilvánosságra ezen ” CIVIL” szervezetek tagságának támogatottságát, hogy kiket is képviselnek ők Magyarországon, továbbá milyen forrásból működtetnék ezen irodákat .

  2. De jó lenne ha Magyarorszàg bevàndorlàsi cèlorszàg lenne ès nem csak átvonulàsi útvonal!! Gondolom ebből aki akarja az kièrtheti, hogy mire gondolok.

Comments are closed.