Kiemelt hírek Térség

Kitől tanult kampányolni a vásárhelyi ellenzék jelöltje?

A budapesti ellenzék politikai mocsarát hozza le vidékre Márki-Zay Péter minden egyes megszólalásában, egyre nagyobb valótlanságokat állítva. Az országos sajtónak pedig esze ágában sincs korrigálni, ha kiderül, hogy nem igaz, amit mond.

Nagy Szabolcs – Hódmezővásárhely

 

Élő műsorban, országos televízió csatornán elhangzó, minden bizonyítékot nélkülöző állítások, lényeges információk tudatos elhallgatása, a választók félrevezetése. Egészen sokáig úgy tűnt, az ellenzékből ezt a taktikát csak Gyurcsány Ferencek, vagy Kunhalmi Ágnesek használják majd a választásokhoz közeledve. Mert józan paraszti ésszel felfoghatatlan, hogy ezzel sikereket lehet elérni (egyébként nem is lehet), mostanra ez a terv mégis sikeresen bekebelezte az egész ellenzéket.

A rosszul megválasztott választási taktika mellett most az is közössé vált ezekben az ellenzéki pártokban, hogy egyként beálltak hódmezővásárhelyi önkormányzati választásokra készülő, magát „szigorúan függetlennek valló” Márki-Zay Péter mögé. Aki a bejelentkezése óta elképesztő köröket fut a médiában, miközben sem őt, sem a neki teret adó sajtót egyáltalán nem zavarja, hogy egymás után derülnek ki az állításairól, hogy hazugságok.

A sajtónak a dolga, ha már ellenzéki részről annyit van ma kritizálva, egyébként éppen az lenne, hogy utánajárjon az információk igazságtartalmának. Ha például Márki-Zay Péter azt mondja, hogy őt azért rúgták ki az állásából, mert „ki akarják csinálni”, akkor azt nem megfontolás nélkül vezető hírként kellene kezelni, hanem felmérni, hogy mennyi a valóságtartalma.

Majd amikor kiderül, hogy a színre lépő polgármesterjelölt volt szentesi(!) munkahelyének az égvilágon semmi köze nincs Hódmezővásárhelyhez, olyannyira, hogy még a város is konkrétan szocialista irányítás alatt áll, akkor azt mondani, hogy ne komolytalankodjunk már Márki-Zay úr. Mielőtt körbefutja a sajtót az ellenzék közös jelöltjének alternatív valósága, illett volna azt is kideríteni, hogy a francia multicég, amelynek főnöke már korábban sem volt elégedett a munkájával, már tavaly októberben döntött arról, hogy megválnak tőle. Ahogyan azt mostanra a vércikivé váló közjáték miatt kénytelen volt közleményben jelezni. Állítólag békében váltak meg Márki-Zay Pétertől, akiben ezek szerint mégis igen komoly tüske maradhatott, ha hajlandó volt őket is lerántani a politikai mocsárba, amit nyugodt szívvel nevez kampánynak.

Korábbi munkahelye kénytelen volt közleményben cáfolni Márki-Zay állításait (Forrás: Legrand Zrt.)

A „háza irányába telepített” térfigyelő kamera szintén hemzseg a valótlanságoktól, ezzel még gyorsabban lebukott, mint a kirúgásával. Majdnem egy évvel ezelőtt döntöttek arról Hódmezővásárhelyen, hogy növelik a térfigyelő kamerák számát, ezt az utcát is beleértve, amikor a most összeesküvés elméleteket gyártó polgármesterjelöltnek még fogalma sem lehetett arról mi lesz 2018 januárjában. Tavaly december 31-ig ezt fel is kellett volna szerelni, így maximum a késlekedést lehet számon kérni az önkormányzaton.

Márki-Zay Péter, és az országos sajtó azonban továbbra sem érzi, hogy nagy a baj a felállított alternatív valósággal. A polgármesterjelölt előre menekülve egyre nagyobb karaktergyilkosságot hajt végre saját maga ellen, amikor odáig megy el, hogy élő adásban azt mondja, a gyerekeit nem fogják felvenni iskolába. Soha nem látott szintje ez már a paranoiának, amely eddig csak Budapesten terjedt. Jaj a békés vidéknek, ha ezután ebbe az irányba haladunk!

A legnagyobb baj ezzel a hódmezővásárhelyi cirkusszal, hogy ahogyan a sajtó is hivatkozik rá, ez az önkormányzati választás több szempontból is rendhagyó lesz. Szerintem sajnos azért, mert innentől kezdve minden bokorból magukat sablonszerűen keresztény, csalódott FIDESZ szavazónak beállító jelöltek fognak előbújni, akiknek az egyetlen kampányüzenete minden alap nélkül az lesz, hogy őket márpedig ki akarják csinálni, ellehetetleníteni, megfélemlíteni. És ezért, kizárólag ezért rájuk kell szavazni.

Márki-Zay Péter akár lehetett volna egy jó ellenzéki jelölt is, a tisztességes verseny mindenkinek az érdeke, ám hagyta, hogy lehúzza a politikai mocsár. A kérdés mostantól már csak az, hogy meddig lehet vidéken büntetlenül minden alkalommal farkast kiáltani, és lehülyézni a választókat?

Borítókép forrása: Facebook/Márki-Zay Péter

 

One Response

  1. Ez a Makói Hiradó màr nem egy független helyi hírforrás, hanem a Fidesz propaganda kiadvànya. Itt màr objektív híreket nem lehet olvasni, csak a propagandàt ès a hülye Andy Vajna bulvàrt! Èrtèke ès minősège egyenlő a nullàval. Nem vagyok egyik pàrt szimpatizànsa se, de ez màr szerintem minden független ès jóèrzèsű embernèl kiveri a biztosítèkot. Gratulàlok a szerkesztőinek!!

Comments are closed.